Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за денеска, четврток 27 август

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека денеска во општина Прилеп има 5 нови случаи на коронавирус, а едно лице оздравело од заразната болест;
  • Бројот на активни случаи изнесува 92, од кои 71 се наоѓаат на домашно, а 21 на болничко лекување;
  • Од последици на заразната болест, почина едно лице на возраст од 65 години;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 од почетокот на пандемијата изнесува 435.