Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за периодот од 15 до 22 август 2021 година

Информација за состојбата со коронавирусот во општина Прилеп за периодот од 15 до 22 август 2021 година, како и вкупен број на заболени и починати од почетокот на пандемијата:

  • Од Центарот за јавно здравје информираат дека изминатата седмица, во периодот од 15 до 22 август 2021 година, во општина Прилеп имало 61 нов случај на Ковид-19;
  • Од последици на коронавирусот починало едно лице;
  • Бројот на активни случаи со КОВИД-19 изнесува 142; на болничко лекување се наоѓаат 19 лица, од кои 6 на кислородна поддршка;
  • Вкупниот број на заразени од Ковид-19 изнесува 8.497;
  • Од почетокот на пандемијата, од коронавирус починалe 428 лицa.