Новогодишен концерт на музичкото училиште „Ордан Михајлоски – Оцка“ од Прилеп

Новогодишниот дух и празничната магија, полека, но сигурно стануваат дел од секојдневието на Прилеп. Потврда за тоа се големиот број културни манифестации, што се...

Резултати и табели од единаесеттиот ден на светиниколскиот турнир во мал фудбал

Вчера во рамките на 11-тиот ден од светиниколскиот турнир во мал фудбал се одиграа 12 натпревари и тоа 6 помеѓу пионерите, 4 кај сениорите...

Претпразничен концерт на здружението „Преродба“, КУД „Пензионер“ и групата „Сирма Војвода“

Новогодишното расположение се чувствува во Прилеп. По повод претстојните новогодишни и божикни празници, концерт на народни и староградски песни вечерва одржаа здруженијата КУД „Пензионер“...

Резултати и табели од десеттиот ден на светиниколскиот турнир во мал фудбал

Вчера во рамките на 10-тиот ден од светиниколскиот турнир во мал фудбал се одиграа 4 натпревари помеѓу ветераните. Резултати од вчерашниот ден на турнирот 22...

Хуманитарна акција на учениците од СОУ „Ѓорче Петров“ – Прилеп

„Да бидеме хумани со дела“. Под ова мото учениците од „СОУ Ѓорче Петров“, по повод новогодишните празници во изминативе два дена организираа хуманитарна акција...

Буџетот за 2018 претставен пред граѓаните на Општина Прилеп

Во рамките на четвртиот по ред „Граѓански парламент“, градоначалникот на Општина Прилеп, Илија Јованоски, денеска во големата општинска сала пред граѓаните, НВО секторот и...

Третонаграден расказ од Матеа Стојаноска – „ХУМАНОСТА – ТЕМЕЛ ВО МЕЃУЧОВЕЧКИТЕ ОДНОСИ“

Хуманоста е човечка особина која во денешно време изгледа дека се помалку се цени. Луѓето живеат затворени во свои микросветови и не сакаат да...

Резултати и табели од деветтиот ден на светиниколскиот турнир во мал фудбал

Вчера сениорите во рамките на 9-тиот ден од светиниколскиот турнир во мал фудбал се одиграа 8 натпревари, од кои 7 сениорите и 1 натпревар...

Донација на новогодишни пакетчиња за сите ученици од ООУ „Круме Волнароски“ с.Тополчани

По повод новогодишните празници и празникот Свети Никола сите 191 ученик ООУ „Круме Волнароски“ од н.м. Тополчани добија донација на новогодишни пакетчиња. Освен за учениците...

Второнаграден расказ од Борис Ночески – „ХУМАНОСТА-ТЕМЕЛ ВО МЕЃУЧОВЕЧКИТЕ ОДНОСИ“

Празници, време за подарување! Во нечиј дом блескава елка накитена со безброј лампиони и околу неа лица насмеани и среќни, во друг пак само...