Јованоски:Мерењето е прв чекор за решавање на проблемот со аерозагадувањето!

Градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски е загрижен за состојбата со аерозагадувањето на Прилеп. На негова иницијатива е поставена пред Нова Година, мерна станица во...

Студентот Бобан Јосифоски прв доплива до светиот крст

По повод празникот Богојавление - Водици, денеска 105 млади прилепчани, од кои дури 14 девојчиња, скокнаа во водата на базенот од аквапаркот кај хотелот...

Доделени се наградите за најдобрите пионерски екипи од хуманитарниот светиниколски турнир

Градоначалникот Илија Јованоски денеска во големата сала на Општина Прилеп им ги додели наградите на пионерските екипи, коишто освоија прво и второ место на хуманитарниот турнир...

Работен состанок на градоначалникот Јованоски со директорите на основните училишта

Градоначалникот Илија Јованоски, денеска одржа работна средба со директорите на основните училишта од општина Прилеп. Средбата се одржa на негова иницијатива, во пресрет на почетокот на...

Сет мерки за решавање на здравствените и социјални проблеми на семејството на бранителот Драган...

Градоначалникот Илија Јованоски, националниот координатор за воени и полициски ветерани, Стојанче Ангелов, советник за одбрана на претседателот на Владата на РМ, Драган Василески, претседателот на Здружението на...

Работниците на ЈКП „Комуналец“ продолжуваат со расчистување на снегот и за време на викендот

Со максимална одговорност, посветеност и професионалност, вработените на ЈКП „Комуналец“ изминативе денови го расчистуваат снегот и овозможуваат услови за непречено функционирање на граѓаните. Ставени се во...

Главните сообраќајници во општината комплетно исчистени од снег, се чистат потесните улици и патот...

„Службите задолжени за зимско одржување на улиците и патиштата во општина Прилеп, континуирано работат на чистење на снегот и создавање услови за непречено движење на возилата...

ЈКП „ВиК“: Вода има во сите делови од градот!

„Во моментов во сите делови од градот има вода. Можеби некаде се јавува намален притисок, поради тоа што мора да се дистрибуира вода до секое домаќинство....

Сите патишта во населените места во општина Прилеп проодни за сообраќај

Покрај улиците во градот, фирмите задолжени за одржување на патиштата кои водат кон населените места во општина Прилеп, континуирано работат на нивно чистење од снегот. Од...

И покрај континуираните врнежи од снег, вработените во ЈКП „Комуналец“ успешно се справуваат со...

Снегот кој интензивно паѓа повеќе од два дена, им создаде поголеми проблеми на комуналните служби. Од рано наутро со механизација и рачен алат, вработените во...