Резултати и табели од петтиот ден на Турнирот „Свети Никола 2018“

13.Декември.2018 година ( Четврток ) СЕНИОРИ 18.30 ч. „Јока” – „Кафе Ин“ 0:0 (2:1) п. 19.10 ч. Ел.Ел.-Паркетар Горан“ – „Отпад Микомп“ 5:0 19.50 ч. „Хаус Монт“ –...

Градоначалникот Јованоски и претставниците на урбаните и месни заедници разговараа за приоритетите на граѓаните...

Градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски, претседателот на Советот Миле Талевски, директорите на јавните претпријатија и раководителите на сите сектори и општински одделенија на средба...

Резултати од четвртиот ден на Турнирот „Свети Никола 2018“

12.Декември.2018 година ( Среда ) СЕНИОРИ 17.10 ч. „Ди - Да” – „Црнилиште“ 7:1 17.50 ч. „Витаминка“ – „ККВ“ 1:1 (2:3) п 18.30 ч. „Лезор“ – „Тризла 2“...

Владата и МЕПСО во Прилеп вложуваат 1.1 милион евра за квалитетно и стабилно електро-напојување

Во текот на следнава 1.5 година во Прилеп ќе биде реализирана инфраструктурна инвестиција во висина од 1.5 милион евра, којашто ќе овозможи стабилно и...

Средба на градоначалникот Јованоски со претставници на Францускиот институт и Швајцарската амбасада во Македонија

Вредностите и промоцијата на Француската култура и франкофонијата, беа тема на денешната средба на градоначалникот на Општина Прилеп, Илија Јованоски, со директорот на Францускиот институт во...

Резултати од третиот ден на Турнирот „Свети Никола 2018“

3 ден - Резултати: 11.Декември.2018 година ( Вторник ) ВЕТЕРАНИ 16.30 ч. „Комуналец“ – „Тутунски комбинат“ 1:5 СЕНИОРИ 17.10 ч. „Декор Колор“–„КН Елм Ав.-Сер–Анг. Мех.” 2:1 17.50 ч. „Плинови Монт“...

Резултати од вториот ден на Турнир „Свети Никола 2018“

10.Декември.2018 година ( Понеделник ) ВЕТЕРАНИ 16.30 ч .„ЛСС – Твинс Транс“ – „Ламинати ком“ 4:0 СЕНИОРИ 17.10 ч. „Кафе Ин“ – „Гентерм” 2:0 17.50 ч.„КН Елм. Ав.сер.Анг.Мех“–„Валгор Комерц“...

Средба на градоначалникот Јованоски со здруженијата за подобар статус на жената во општеството

Во рамки на кампањата „16 дена активизам за борба против насилството врз жени и девојки“, градоначалникот Јованоски оствари средба со претставници на здруженијата од Општина Прилеп...

Трибина за поткревање на јавната свест против родово базираното насилство

По повод 25-ти ноември - Меѓународниот ден за спречување на насилство врз жените и девојките и светскиот 16. дневен активизам за подигање на јавната свест по...

Започна светиниколскиот хуманитарен турнир во мал фудбал

Со натпревар од пионерска категорија вчера претпладне започна светиниколскиот хуманитарен турнир, којшто оваа година има за цел собирање средства за граѓаните од Општина Прилеп со ретки...