Субвенциите конечно ќе се исплатат до петок, а во Прилепско расте интересот за тутунопроизводство

Градоначалникот Илија Јованоски и министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски на денешната средба во Општина Прилеп, во присуство на заменик министерот за...

Со заеднички заложби на Општина Прилеп и Министерството за образование, ООУ „Кире Гаврилоски-Јане“ наскоро...

Во рамки на својот престој во Прилеп, заменик министерот за образование и наука, Петар Атанасов заедно со градоначалникот Илија Јованоски, го посетија ООУ „Кире Гаврилоски-Јане“. На...

Фотоволтаични панели и нов кров за подобра функционалност прилепскиот пазар

Заменик министерот за локална самоуправа, Дејан Павлески во рамките на денешната посета на општина Прилеп заедно со директорот на Јавното претпријатие „Пазари“, Кристијан Илиески...

Се уредува и тампонира улицата покрај Дабнички канал

Општина Прилеп продолжува со планираните активности за уредување и асфалтирање на улиците во градот и населените места. Деновиве интензивно се работи на уредување и тампонирање на...

Наскоро јавниот превоз во Прилеп, со четири нови автобуси на метан

Во текот на летото, јавниот превоз во Прилеп, ќе биде засилен со четири нови автобуси на метан, чија што набавка е во тек. Средствата...

Тампонирање и асфалтирање на краци од улиците „Истарска“ и „Пчиња“

Во рамките на спроведување на комуналната програма на Општина Прилеп за уредување на улиците во градот и населените места, изминативе неколку денови се работи на тампонирање...

Тампонирана улицата „Цане Кузманоски“ во населбата „Чачорица“

Во должина од 200 метри поставен е тампон на крак од улицата „Цане Кузманоски“ во урбаната заедница „Чачорица“. Со реализацијата на овој градежен зафат...

„Водовод и канализација“ го решава проблемот на жителите од улицата „Леце Котески“

Жителите на улицата „Леце Котески“, при секој пороен дожд, години наназад имаа проблем со поплавување на нивните домови. Деновиве, со чистење на каналот и поставување цевки,...

Изложба на цртежи од конкурсот на тема „Маркови Кули – предизвик за сите нас“

Во фоајето на Центарот за култура „Марко Цепенков“ денеска беше отворена изложба на цртежи од наградниот конкурс кој го распиша Општина Прилеп на тема...

Во соработка со Регионалната стопанска комора, СОУ „Орде Чопела“ продуцира стручни кадри за бизнис...

Набавени нови модерни училишни табли во сите училници и кабинети, една смарт табла, комплетна реконструкција на кошаркарското игралиште, што подразбира нов асфалтен слоj, заштитна жичана ограда,...