Асфалтирана улицата „Вера Циривири“

После долги години, улицата „Вера Циривири“ доби нов асфалтен слој. Откако беше извршено гребење и порамнување, на улицата беше поставено ново платно, односно нов асфалт. „Се работи...

Инфо ден за „Еразмус +“ програмата во Прилеп

Девет милиони евра е буџетот на Националната агенција за европски образовни програми преку програмата „Еразмус+“, за унапредување на наставниот кадар и учениците преку индивидуална мобилност. Овие средства...

Промовирана едукативната сликовница „Иван и Илина“ за лицата со Даунов синдром

Денеска во просториите на инклузивното ООУ „Климент Охридски“ во Прилеп, беше промовирана детската едукативна сликовница „Иван и Илина“ за лицата со Даунов синдром на авторот Мимоза...

ЈКП „Комуналец“: Инвестицијата во хала за секундарна селекција на отпадот е промаршена и економски...

Најфалената и медиумски најексплоатирана инвестиција на поранешниот директор на ЈКП „Комуналец“, Златко Ристески, всушност била најпромаршена и економски неоправдана, и истата најголемото јавно претпријатие во Прилеп...

Комплетно асфалтирана улицата „Ристе Секирчанец“

Општина Прилеп и градоначалникот Јованоски, со засилен интензитет ги решаваат наследените долгогодишни проблеми со руинираната и целосно запоставена патна мрежа во градот. Покрај десетиците улици што...

Прилепчаните Мери Мирческа и Александар Стојкоски ќе трчаат на Мон Блан.

Младите прилепчани, Мери Мирческа и Александар Стојкоски, ќе ги претставуваат Прилеп и Македонија на најпрестижната светска трка во планинско трчање во Шамони, Франција, во подножјето на...

Поставен нов слој асфалт на улицата „Андон Слабејко“

Граѓаните на Општина Прилеп добија уште една асфалтирана улица по највисоки стандарди. Изминатите денови на улицата „Андон Слабејко“ беше поставен нов слој на асфалт, со што...

Градоначалникот Јованоски оствари средба со ученици и наставници од програмата „Еразмус“

Во рамките на програмата „Еразмус“, СОУ „Ѓорче Петров“ е домаќин на ученици и наставници од Португалија, Италија, Турција и Полска. По тој повод, гостите од четирите...