Најавени нови 500 вработувања во „Гентерм“ за идната година

Градоначалникот на Општина Прилеп, Илија Јованоски, оствари работна средба со генералниот менаџер на компанијат „Гентерм“, Андреј Хасинец, на која беше разговарано околу моменталната состојба...

Струја, вода и пристапен пат до „Три багреми“ за два месеца

Градоначалникот Илија Јованоски, денеска оствари средба со министерот за имплементација на Националната стратегија за подобрување на состојбата со Ромите во Република Македонија, Самка Ибраимоски,...

Именувани нови в.д. директори на едно средно и три основни училишта во Прилеп

Градоначалникот на Општина Прилеп, Илија Јованоски, според Законот за основно и средно образование денеска на 06.11.2017 година именува в.д. директори на СОУ гимназија „Мирче...

Градоначалникот Јованоски го одржа вториот „Граѓански парламент“

Градоначалникот Илија Јованоски денеска оствари средба со претставници на граѓански организации, здруженија, занаетчии, таксисти, дуканџии, бранители ... со учесниците во Граѓанскиот парламент. Граѓаните посочија...

Градоначалникот Јованоски со заложби за решавање на кризата со водата во Прилеп

Градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски по средбата со директорот на Републичкото јавно претпријатие „Студенчица“, Урим Ахмеди денеска повторно оствари средба со директорот на ЈКП...

Градоначалникот Јованоски на актерите им вети нова театарска куќа по современи стандарди

Градоначаникот, Илија Јованоски денеска во просториите на Општина Прилеп оствари конструктивна средба со актерите од театарот „Војдан Чернодрински. Оваа средба е потврда на заложбите...

Градоначалникот Јованоски вети максимални заложби за решавање на проблемите на „Еурокомпозит“

Градоначалникот, Илија Јованоски, денеска оствари средба со претставници на вработените во компанијата „Еурокомпозит“ и вети дека, иако тоа не е во негова надлежност, ќе...

Градоначалникот Јованоски присуствуваше на традиционалната средба на пензионерите од Тризла

Градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски, денеска присуствуваше на средбата на пензионерите од населбата "Тризла" којашто се организира секоја година по повод Денот на ослободувањето...

Градоначалникот Јованоски со владини претставници извршија увид во изградбата на опожарените конаци на Трескавец

Градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски заедно со министерот за транспорт и врски Горан Сугарески, министерот за внатрешнии работи Оливер Спасовски, прилепските пратеници, Хари Локвенец...

Градоначалникот Јованоски им ги врачи наградите „3-ти Ноември“ на годинешните лауреати

Градоначалникот Илија Јованоски вечерва на свечена седница на Советот на Општина Прилеп им ги честиташе и им ги врачи наградите „3-ти Ноември“ на годинешните...