НАСТАНИ

ИН МЕМОРИАМ: Почина Нина Спирова

Вчера на 82-годишна возраст, почина доајенот на македонската народна, староградска но и забавна музика, нашата сограѓанка, Нина Спирова. Со својот препознатлив глас, Нина Спирова остави...

Започна вториот по ред театарски фестивал за деца „Силјан Штркот“

На летната сцена од ЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп, синоќа по втор пат се крена завесата на театарскиот фестивал за деца „Силјан Штркот". Во...

ОГЛАСНА ТАБЛА

СООПШТЕНИЈА

СЛУЖБЕН ГЛАСНИК