Промовирана едукативната сликовница „Иван и Илина“ за лицата со Даунов синдром

Денеска во просториите на инклузивното ООУ „Климент Охридски“ во Прилеп, беше промовирана детската едукативна сликовница „Иван и Илина“ за лицата со Даунов синдром на авторот Мимоза...

ЈКП „Комуналец“: Инвестицијата во хала за секундарна селекција на отпадот е...

Најфалената и медиумски најексплоатирана инвестиција на поранешниот директор на ЈКП „Комуналец“, Златко Ристески, всушност била најпромаршена и економски неоправдана, и истата најголемото јавно претпријатие во Прилеп...

Соопштение МЖСПП

Министерството за животна средина и просторно планирање на Република Македонија ОБЈАВУВА Барање за издавање Дозвола за испуштање од Систем за прочистување и испуштање (станица за прочистување) на...