Започна фестивалот на новиот германски филм

Прилеп и оваа година е домаќин на 14 – то издание на Фестивалот на новиот германски филм кој започна синоќа, а ќе трае до...

„Арапска ноќ“ – нова премиера на прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“

На матичната сцена во театарот „Војдан Чернодрински“, ансамблот на прилепскиот театар утревечер, петок 17-ти мај, премиерно ќе ја изведе претставата „Арапска ноќ“, на авторот Роланд Шимелфениг,...

ПОВИК ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ НА КАНДИДАТИ ЗА ЧЛЕНОВИ НА СОВЕТОТ НА...

Комисијата за општествени дејности и заштита на правата на децата при Советот на Општина Прилеп распишува повик за предлагање на кандидати за членови на Советот на...