Вонредна линија на јавниот превоз за празникот „Свети Никола“

Од ЈП за Просторни и урбанистички планови (ПУП) ги информираат граѓаните дека автобусите на јавниот градски превоз на ден 19.12.2017 години (вторник), по повод празникот „Свети Никола“ ќе сообраќаат по вонредна линија по следниот распоред:

Тргнување од хотелот Салида: во 06:30 часот, 07:00 часот, 07:15 часот и 07:30 часот.

Автобусите ќе сообраќаат до 12:00 часот, поточно додека има потреба. Потоа остануваат два автобуса што ќе сообраќаат на секој час, од хотелот Салида и тоа во: 12:30ч. и 13:30ч., односно 12:30ч., 13:30ч. и 14:30ч. од Нови гробишта.

Од ЈП за ПУП на сите граѓани од православна вероисповед им го честитаат верскиот празник “Свети Никола”, патрон на Прилеп.

Видете и...

Градоначалникот Јованоски на сите православни христијани им го честита празникот Богојавление – Водици

Со желби за многу здравје, љубов и среќа, градоначалникот на општина Прилеп, Илија Јованоски, на …