Tag Archives: Могила

Чествувања по повод патрониот празник на гимназијата „Мирче Ацев“

Гимназијата „Мирче Ацев“ од Прилеп го одбележа својот патрон празик, денеска кога се навршуваат 75 години од убиството на народниот херој Мирче Ацев, како и 73 години од основањето на гимназијата „Мирче Ацев“. По тој повод, наставници и ученици од гимназијата, претставници на локалната самоуправа и Советот на Општина Прилеп, …

Прочитајте повеќе »