Средба на градоначалникот Јованоски со граѓанските здруженија на лицата со посебни потреби

По повод претстојните новогодишни празници, градоначалникот Јованоски денеска разговараше со претставници на здружението на телесни инвалиди „Мобилност“, здружението на слепи лица, здружението на глуви и наглуви и здружението на родители на деца заболени од церебрална парализа.

 

Јованоски, заедно со директорот на Центарот за социјална работа од Прилеп Живко Силјаноски, се запознаа со работата на здруженија и им ги честитаа претстојните празници.

 

На децата пак од членовите на овие здруженија Општина Прилеп им подари новогодишни пакетчиња.

 

Видете и...

Градоначалникот Јованоски на сите православни христијани им го честита празникот Богојавление – Водици

Со желби за многу здравје, љубов и среќа, градоначалникот на општина Прилеп, Илија Јованоски, на …