Општина Прилеп
Општина Прилеп
  • Општина Прилеп Feeds
  • Општина Прилеп Youtube канал
  • Facebook Општина Прилеп

II фаза од реконструкција на улицата „Александар Македонски“

Втората фаза опфати градежни активности на потегот од бензиската станица на „Мак Петрол“ до раскрсницата кај некогашната фабрика „Солидност“ во должина од околу 1.200 метри.Улицата е широка 15 метри, со по две коловозни ленти од двете страни, и велосипедски и пешачки патеки. Со реализација на овој градежен зафат се уреди влезот во градот од магистралниот пат од правецот на Градско и Кавадарци кон Прилеп.
Во првата фаза од реализацијата на овој проект со реконструктивни зафати беше опфатен потегот од бензиската станица на „Лук Оил“ до бензиската станица на „Мак Петрол“ во должина од околу 800 метри.
 

Реализирани капитални проекти