Општина Прилеп
Општина Прилеп
  • Општина Прилеп Feeds
  • Општина Прилеп Youtube канал
  • Facebook Општина Прилеп

Храм „Св.Петка“ во населбата Точила

Во предвечерието на големиот христијански празник Св. Петка се изврши мало осветување на велелепниот новоизграден истоимен храм во населбата Точила во Прилеп. Воедно се постави и камен –темелник на новата камбанарија што следно ќе се гради.

Реализирани капитални проекти