Оштетеното државно знаме на јарболот во центарот на Прилеп ќе биде заменето со ново

Искинатото државно знаме е извадено од јарболот што се наоѓа во строгиот центар на градот, наспроти поранешната Градска кафеана. Оштетувањата се предизвикани од временските неприлики.

Општина Прилеп ги извести државните институции во чија надлежност е одржувањето на државните знамиња. Според информациите за краток рок на јарболот ќе се вее ново знаме.

Видете и...

Градоначалникот Јованоски на сите православни христијани им го честита празникот Богојавление – Водици

Со желби за многу здравје, љубов и среќа, градоначалникот на општина Прилеп, Илија Јованоски, на …