ООУ „Климент Охридски“ со полна агенда по повод патрониот празник

Основното училиште „Климент Охридски“ со богата програма ќе го одбележи јубилејот – 55 години успешна работа и својот патронен празник. По овој повод учениците подготвија свечена програма на која што ќе ги демонстрираат своите знаења и вештини.

Во рамките на чествувањата на државниот празник „Климент Охридски“, вечерва со почеток во 18.30 часот ќе одржи ораторска вечер во градската библиотека „Борка Талески“.

Утре среда, (06.12.2017) со почеток во 09:00 часот е организиран настан, литературно читање во старата училишна зграда. Половина час подоцна во спортската сала на училиштето ќе се одржат повеќе спортски активности.

Во четврток (07.12.2017) во 09:00ч. ќе биде положено свежо цвеќе пред споменикот на Методија Андонов – Ченто и на Могилата на непобедените.

А, вечерта од 18.30 часот во театарот „Војдан Чернодрински“ ќе се одржи свечена академија по повод патрониот празник.

Видете и...

Продолжува проектот „Бањско климатска рекреација на корисници на пензија“

Министерството за труд и социјална политика во соработка со Фондот на пензиско и инвалидско осигурување …