Одбележани 146 години од раѓањето на Гоце Делчев

По повод од 146 години од раѓањето на македонскиот револуционер Гоце Делчев, денеска делегации од: Општина Прилеп, основното училиште „Гоце Делчев“ и здружението „НЕ-ИМА“ положија свежи цвеќиња пред спомен бистата во дворот на училиштето, оддавајќи му почит на великанот.

 

Видете и...

„Вечер посветена на херојот“, сеќавање на животниот пат и револуционерното дело на Кире Гаврилоски-Јане

Во чест на 100 годишнината од раѓањето на народниот херој Кире Гаврилоски-Јане, во градската библиотека …