Општина Прилеп
Општина Прилеп
  • Општина Прилеп Feeds
  • Општина Прилеп Youtube канал
  • Facebook Општина Прилеп

Групна изложба на прилепските уметници

Петнаесетина членови на Друштвото на ликовни уметници Прилеп (ДЛУП), се претставија со групна изложба која беше отворена денеска од 20 часот во ликовната галерија од ЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп.
Уметниците членови на Друштвото презентираат дел од сопственото творештво што го создале во изминатиот период. За првпат изложбата на ДЛУП е поддржана од Министерството за култура.
 

Последни Новости