Општина Прилеп
Општина Прилеп
  • Општина Прилеп Feeds
  • Општина Прилеп Youtube канал
  • Facebook Општина Прилеп

Денот на Армијата се одбележа во прилепската касарна

 Со централна свеченост во прилепската касарна, денеска беше прославен Денот на Армијата на Република Македонија. Градоначалникот Ристески го честита 18 Август, Денот на Армијата на Република Македонија и посака многу успех и лична безбедност во извршувањето на секојдневните обврски и задолженија на припадниците на АРМ.

„Традиционално сме овде за овој ден да им го честитаме празникот на Армијата на РМ. Локалната самоуправа и гарнизонот овие години изградија голема соработка. Припадниците на АРМ помагаа и учествуваа во голем број активности, излегувајќи во пресрет на потребите на граѓаните за време на пожарите, поплавите, а исто така и во голем број на хуманитарни акции“, посочи градоначалникот Марјан Ристески во својата изјава.

Единицата го претстави вооружувањето и опремата со кои располага, а поединци беа унапредени, одликувани и наградени за својот посебен ангажман во единицата. 18 Август е прогласен за Ден на АРМ со одлука на Владата на Република Македонија од 3 јуни 1993 година и првпат е одбележан таа година.

Последни Новости