Општина Прилеп
Општина Прилеп
  • Општина Прилеп Feeds
  • Општина Прилеп Youtube канал
  • Facebook Општина Прилеп

Манифестации

Најголеми и најпознати манифестации кои што се одржуваат во општина Прилеп се:

  • Театарски игри „Војдан Чернодрински“ кои што се одржуваат редовно секоја година во месец Јуни. Фестивалот е со натпреварувачки и ревијален дел а учествуваат сите театри од Република Македонија.
  • Прилепско културно лето - претставува манифестација карактеристична за градовите во Република Македонија. Периодот на одржување е во месец Јули секоја година. Оваа манифестација претставува сплет на врвни културни остварувања од сите домени на уметноста.