Гостување на градоначалникот Илија Јованоски на ТВ 24

Во интервју за ТВ 24, градоначалникот Илија Јованоски зборуваше за реализираните проекти, проблемите и предизвиците во изминатите 100 дена откако ја презеде градоначалничката функција.

Покрај многуте прашања, прилепскиот градоначалник образложи до каде е изградбата на Центарот за деца со церебрална парализа, за инфраструктурните зафати во населбата „Три багреми“, за функционирањето на јавните комунални претпријатија, за работата на општинскиот Совет и критиките на опозициската ВМРО-ДПМНЕ.

Видете и...

„Вечер посветена на херојот“, сеќавање на животниот пат и револуционерното дело на Кире Гаврилоски-Јане

Во чест на 100 годишнината од раѓањето на народниот херој Кире Гаврилоски-Јане, во градската библиотека …