Општина Прилеп http://www.prilep.gov.mk mk News RSS 2.0 generator 23 деца, првенци на генерација денеска заминаа на Попова Шапка 23 деца, првенци на генерација  денеска заминаа на Попова Шапка ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/mk/23-deca-prvenci-na-generacija-deneska-zaminaa-na-popova-shapka/ Mon, 20 Feb 2017 4:08:17 -0800 Во Прилеп се одбележаа 73 години од Февруарскиот поход Во Прилеп се одбележаа 73 години од Февруарскиот поход ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/mk/vo-prilep-se-odbelezaa-73-godini-od-fevruarskiot-pohod/ Sun, 19 Feb 2017 7:21:42 -0800 Второ државно изборно првенство во борењe во Прилеп за само една недела Второ државно изборно првенство во борењe во Прилеп за само една недела ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/mk/vtoro-drzavno-izborno-prvenstvo-vo-borenje-vo-prilep-za-samo-edna-nedela/ Sun, 19 Feb 2017 6:37:44 -0800 Божествена литургија и свечен ручек по повод патронот на бакалите во манастирот Св. Петка во Лениште Божествена литургија и свечен ручек по повод патронот на бакалите во манастирот Св. Петка во Лениште ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/mk/bozestvena-liturgija-i-svecen-rucek-po-povod-patronot-na-bakalite-vo-manastirot-sv-petka-vo-lenishte/ Sun, 19 Feb 2017 2:54:23 -0800 Компанијата „Стара Фурна“ од Прилеп - вистински доказ за успешните мерки на Владата и АВРМ Компанијата „Стара Фурна“ од Прилеп - вистински доказ за успешните мерки на Владата и АВРМ ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/mk/kompanijata-stara-furna-od-prilep-vistinski-dokaz-za-uspeshnite-merki-na-vladata-i-avrm/ Sat, 18 Feb 2017 7:27:02 -0800 Се уредува дворот на ООУ „Блаже Конески“ во населбата Варош во Прилеп Се уредува дворот на ООУ „Блаже Конески“ во населбата Варош во Прилеп ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/mk/se-ureduva-dvorot-na-oou-blaze-koneski-vo-naselbata-varosh-vo-prilep/ Thu, 16 Feb 2017 4:02:57 -0800 Во Прилеп поделени нови 60 решенија за легализација на диво изградени објекти Во Прилеп поделени нови 60 решенија за легализација на диво изградени објекти ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/mk/vo-prilep-podeleni-novi-60-reshenija-za-legalizacija-na-divo-izgradeni-objekti/ Thu, 16 Feb 2017 3:57:45 -0800 ПРИЛЕП ГО ОЧЕКУВА ГОДИНА НА ИНВЕСТИЦИИ ВО СПОРТОТ И СПОРТСКИТЕ ОБЈЕКТИ ПРИЛЕП ГО ОЧЕКУВА ГОДИНА НА ИНВЕСТИЦИИ ВО СПОРТОТ И СПОРТСКИТЕ ОБЈЕКТИ ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/mk/prilep-go-ocekuva-godina-na-investicii-vo-sportot-i-sportskite-objekti/ Wed, 15 Feb 2017 4:56:43 -0800 Виното и љубовта споени во претставата „Јас имам сон“ Виното и љубовта споени во претставата „Јас имам сон“ ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/mk/vinoto-i-ljubovta-spoeni-vo-pretstavata-jas-imam-son/ Wed, 15 Feb 2017 12:10:33 -0800 Со закројување на лозјата и дегустација на вина одбележан празникот Св. Трифун во Прилеп Со закројување на лозјата и дегустација на вина одбележан празникот Св. Трифун во Прилеп ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/mk/so-zakrojuvanje-na-lozjata-i-degustacija-na-vina-odbelezan-praznikot-sv-trifun-vo-prilep/ Tue, 14 Feb 2017 6:49:51 -0800 Тридневен баскет турнир “Гоце Делчев“, во чест на македонскиот револуционерен великан Тридневен баскет турнир “Гоце Делчев“, во чест на македонскиот револуционерен великан ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/mk/tridneven-basket-turnir-goce-delcev-vo-cest-na-makedonskiot-revolucioneren-velikan/ Sun, 12 Feb 2017 9:30:55 -0800 Се одржа Државното изборно првенство во борење за У-23 Се одржа Државното изборно првенство во борење за У-23 ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/mk/se-odrza-drzavnoto-izborno-prvenstvo-vo-borenje-za-u-23/ Sun, 12 Feb 2017 6:02:08 -0800 Прилепските бакали го прославија својот патрон “Св. Три Светители“. Прилепските бакали го прославија својот патрон “Св. Три Светители“. ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/mk/prilepskite-bakali-go-proslavija-svojot-patron-sv-tri-svetiteli/ Sun, 12 Feb 2017 5:26:17 -0800 Отчет на градоначалникот на Општина Прилеп, Марјан Ристески, за сработеното во изминатата 2016 и 2017 година Отчет на градоначалникот на Општина Прилеп, Марјан Ристески, за сработеното во изминатата 2016 и 2017 година ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/mk/otcet-na-gradonacalnikot-na-opshtina-prilep-marjan-risteski-za-srabotenoto-vo-izminatata-2016-i-2017-godina/ Fri, 10 Feb 2017 3:14:34 -0800 Отворен Младински инфо кариерен центар во Прилеп Отворен Младински инфо кариерен центар во Прилеп ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/mk/otvoren-mladinski-info-karieren-centar-vo-prilep/ Thu, 09 Feb 2017 8:39:26 -0800 Студенти од Холандија ќе ги продаваат производите на „Витаминка“ во нивната земја Студенти од Холандија ќе ги продаваат производите на „Витаминка“ во нивната земја ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/mk/studenti-od-holandija-ke-gi-prodavaat-proizvodite-na-vitaminka-vo-nivnata-zemja/ Wed, 08 Feb 2017 3:00:33 -0800 Благодарница од ЕУ до Општина Прилеп за добрата соработка и лидерството во искористувањето на ЕУ фондовите Благодарница од ЕУ до Општина Прилеп за добрата соработка и лидерството во искористувањето на ЕУ фондовите ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/mk/blagodarnica-od-eu-do-opshtina-prilep-za-dobrata-sorabotka-i-liderstvoto-vo-iskoristuvanjeto-na-eu-fondovite/ Tue, 07 Feb 2017 9:34:13 -0800 Прилеп е лидер во Македонија во искористувањето на ЕУ фондовите Прилеп е лидер во Македонија во искористувањето на ЕУ фондовите ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/mk/prilep-e-lider-vo-makedonija-vo-iskoristuvanjeto-na-eu-fondovite/ Tue, 07 Feb 2017 5:25:06 -0800 Баскет Турнир „Гоце Делчев“ 2017 Баскет Турнир „Гоце Делчев“ 2017 ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/mk/basket-turnir-goce-delcev-2017/ Mon, 06 Feb 2017 5:00:38 -0800 Промоција на книгата „Македонскиот народ во Албанија“ од Спасе Мазенковски беше промовирана пред Прилепчани Промоција на книгата „Македонскиот народ во Албанија“ од Спасе Мазенковски беше промовирана пред Прилепчани ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/mk/promocija-na-knigata-makedonskiot-narod-vo-albanija-od-spase-mazenkovski-beshe-promovirana-pred-prilepcani/ Mon, 06 Feb 2017 1:47:22 -0800