Prilep http://www.prilep.gov.mk mk News RSS 2.0 generator Гимназијата „Мирче Ацев“ со претставата „La Linea“ ќе учествува на фестивалот во Болоња Гимназијата „Мирче Ацев“ со претставата „La Linea“ ќе учествува на фестивалот во Болоња ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/en/gimnazijata-mirce-acev-so-pretstavata-la-linea-ke-ucestvuva-na-festivalot-vo-bolonja/ Tue, 12 Dec 2017 6:42:41 -0800 Ката тимот од карате клубот „Бонсаи“ од Прилеп се балкански шампиони Ката тимот од карате клубот „Бонсаи“ од Прилеп се балкански шампиони ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/en/kata-timot-od-karate-klubot-bonsai-od-prilep-se-balkanski-shampioni/ Tue, 12 Dec 2017 5:49:38 -0800 Економски совет: раст, развој и одржливост на прилепското стопанство Економски совет: раст, развој и одржливост на прилепското стопанство ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/en/ekonomski-sovet-rast-razvoj-i-odrzlivost-na-prilepskoto-stopanstvo/ Mon, 11 Dec 2017 12:46:17 -0800 Екипа на ЈП „Водовод и канализација“ ги скенираше проблемите во с. Канатларци Екипа на ЈП „Водовод и канализација“ ги скенираше проблемите во с. Канатларци ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/en/ekipa-na-jp-vodovod-i-kanalizacija-gi-skenirashe-problemite-vo-s-kanatlarci/ Mon, 11 Dec 2017 8:31:09 -0800 Спортско риболовниот клуб „Мамец“ изврши порибување на вештачкото езеро кај Прилеп Спортско риболовниот клуб „Мамец“ изврши порибување на вештачкото езеро кај Прилеп ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/en/sportsko-ribolovniot-klub-mamec-izvrshi-poribuvanje-na-veshtackoto-ezero-kaj-prilep/ Mon, 11 Dec 2017 7:52:40 -0800 Светскиот ден на планината „11 декември“ одбележан и во Македонија Светскиот ден на планината „11 декември“ одбележан и во Македонија ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/en/svetskiot-den-na-planinata-11-dekemvri-odbelezan-i-vo-makedonija/ Mon, 11 Dec 2017 6:07:46 -0800 Се одржа манифестацијата „Prilep Special show“ Се одржа манифестацијата „Prilep Special show“ ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/en/se-odrza-manifestacijata-prilep-special-show/ Sun, 10 Dec 2017 10:34:43 -0800 Се утврдија групите за светиниколскиот турнир во мал фудбал Се утврдија групите за светиниколскиот турнир во мал фудбал ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/en/se-utvrdija-grupite-za-svetinikolskiot-turnir-vo-mal-fudbal/ Sun, 10 Dec 2017 9:07:29 -0800 Мото клубот „Sons of Thunder MC“ - добитник на награда плакета „3-ти Ноември“ Мото клубот „Sons of Thunder MC“ - добитник на награда плакета „3-ти Ноември“ ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/en/moto-klubot-sons-of-thunder-mc-dobitnik-na-nagrada-plaketa-3-ti-noemvri/ Sun, 10 Dec 2017 6:37:08 -0800 Се одржа меѓународниот натпревар „Prilep Open 2017“ Се одржа меѓународниот натпревар „Prilep Open 2017“ ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/en/se-odrza-megzunarodniot-natprevar-prilep-open-2017/ Sun, 10 Dec 2017 6:35:35 -0800 Клубот за екстремни спортови „Skyriders“ одбележа 25 години од своето постоење Клубот за екстремни спортови „Skyriders“ одбележа 25 години од своето постоење ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/en/klubot-za-ekstremni-sportovi-skyriders-odbeleza-25-godini-od-svoeto-postoenje/ Sat, 09 Dec 2017 1:24:40 -0800 Општина Прилеп со нулта толеранција за насилството врз жените и девојките Општина Прилеп со нулта толеранција за насилството врз жените и девојките ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/en/opshtina-prilep-so-nulta-tolerancija-za-nasilstvoto-vrz-zenite-i-devojkite/ Sat, 09 Dec 2017 5:45:16 -0800 ЈП „Водовод и канализација“ ќе ги скенира проблемите со водоснабдувањето во с. Канатларци ЈП „Водовод и канализација“ ќе ги скенира проблемите со водоснабдувањето во с. Канатларци ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/en/jp-vodovod-i-kanalizacija-ke-gi-skenira-problemite-so-vodosnabduvanjeto-vo-s-kanatlarci/ Fri, 08 Dec 2017 6:02:42 -0800 Сè е подготвено за старт на меѓународниот ревијален натпревар во параглајдерство „Prilep Open 2017“ Сè е подготвено за старт на меѓународниот ревијален натпревар во параглајдерство „Prilep Open 2017“ ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/en/s-e-podgotveno-za-start-na-megzunarodniot-revijalen-natprevar-vo-paraglajderstvo-prilep-open-2017/ Fri, 08 Dec 2017 5:14:29 -0800 Свечена академија по повод 55 години јубилеј на ООУ „Климент Охридски“ Свечена академија по повод 55 години јубилеј на ООУ „Климент Охридски“ ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/en/svecena-akademija-po-povod-55-godini-jubilej-na-oou-kliment-ohridski/ Thu, 07 Dec 2017 11:46:25 -0800 Во недела ќе се утврдува редоследот на групите и екипите за светиниколскиот турнир Во недела ќе се утврдува редоследот на групите и екипите за светиниколскиот турнир ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/en/vo-nedela-ke-se-utvrduva-redosledot-na-grupite-i-ekipite-za-svetinikolskiot-turnir/ Thu, 07 Dec 2017 5:28:39 -0800 Чествување на св. Климент Охридски во пресрет на утрешниот празник Чествување на св. Климент Охридски во пресрет на утрешниот празник ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/en/cestvuvanje-na-sv-kliment-ohridski-vo-presret-na-utreshniot-praznik/ Thu, 07 Dec 2017 3:28:44 -0800 Општина Прилеп распишува награден конкурс за основците, по повод патрониот празник „Свети Никола“ Општина Прилеп распишува награден конкурс за основците, по повод патрониот празник „Свети Никола“ ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/en/opshtina-prilep-raspishuva-nagraden-konkurs-po-povod-patroniot-praznik-sveti-nikola/ Thu, 07 Dec 2017 3:12:39 -0800 Со жрепка ќе се утврди редоследот на групите за светиниколскиот турнир во мал фудбал Со жрепка ќе се утврди редоследот на групите за светиниколскиот турнир во мал фудбал ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/en/so-zrepka-ke-se-utvrdi-redosledot-na-grupite-za-svetinikolskiot-turnir-vo-mal-fudbal/ Wed, 06 Dec 2017 9:31:02 -0800 Итни интервенции на ЈП „Водовод и канализација“,по синоќешните посочени проблеми од жителите на „Тризла“ Итни интервенции на ЈП „Водовод и канализација“,по синоќешните посочени проблеми од жителите на „Тризла“ ]]> http://www.prilep.gov.mk/news/en/itni-intervencii-na-jp-vodovod-i-kanalizacijapo-sinokeshnite-posoceni-problemi-od-zitelite-na-trizla/ Wed, 06 Dec 2017 8:37:07 -0800