Неисправна водата за пиење од повеќе чешми во Прилепско

Испитувањата кои ги направи ЈЗУ Центар за јавно здравје – Прилеп, покажаа дека водата од чешмата кај ресторанот „Че“ не е здравствено исправна и не...

Неисправна вода за пиење во две населени места во прилепско

Не е исправна водата за пиење од чешмите во населените места Плетвар и старо Лагово. Водата од овие чешми според Центарот за јавно здравје не...

Водата од Шемкова чешма не смее да се користи за пиење

Анализата на здравствената безбедност на водата за пиење, направена од страна на ЈЗУ Центар за јавно здравје-Прилеп, покажува дека водата од мерното место Шемкова јавна чешма,...

Одлука за определување на локалитет на „Фестивал на пивото 2018“

Врз основа на Законот за локална самоуправа, Советот на Општина Прилеп на седницата одржана на 23.05.2018 година, донесе Одлука за определување на локалитет на...

Повеќе јавни чешми во Прилепско со неисправна вода за пиење

Не е исправна водата за пиење од чешмите во населените места во Прилепско. Водата од крајпатната чешма на село Штавица, селото Плетвар, кај ресторанот „Че“, од...

Ќе се изведува гаѓање на стрелиштето „Леково“

Во рамките на планските активности, на 23.05.2018 година од 08.00 до 16.00 часот на гарнизонското стрелиште „Леково“, ќе се изведуваат боеви гаѓања од пешадиско...

Утре се изведува гаѓање на стрелиштето „Леково“

Во рамките на планските активности, утре од 08.00 до 16.00 часот на гарнизонското стрелиште „Леково“, ќе се изведуваат боеви гаѓања од пешадиско оружје. Од Министерството...

Водата за пиење од три јавни чешми во Прилепско не е исправна за пиење

Најновите анализи на Центарот за јавно здравје од Прилеп, покажуваат дека водата од крајпатната чешма на Плетвар, кај ресторанот „Че“, како и од јавните чешми во...

Денеска се изведува гаѓање на стрелиштето „Леково“

Во рамките на планските активности, денеска од 08.00 до 16.00 часот на гарнизонското стрелиште „Леково“, се изведуваат боеви гаѓања од пешадиско оружје. Од Министерството за одбрана...

Водата од јавните чешми во Ореовец и Беловодица не е исправна за пиење

После редовните анализи спроведени од Центарот за јавно здравје Прилеп, утврдено е дека водата од јавните чешми во населените места Ореовец и Беловодица, не е исправна...