Соопштенија

Соопштение

Им се соопштува на сите физички и правни лица кои се даночни обврзници по основ на данок на имот и комунална такса, задолжително да ги измират своите даночни обврски заклучно со 2017 година по основ на данок на имот и комунална такса ( фирмарина ), во спротивно Одделението за администрирање …

Прочитајте повеќе »

Соопштение

Секторот за внатрешни работи (СВР) Битола ги известува граѓаните дека во четврток (07.12.2017г.) од 09.00 од 16:00 часот, на стрелиште Леково- Прилеп ќе биде спроведено пробно испукување со оружје од физички лица од Прилеп, Долнени и Кривогаштани. „Се замолуваат граѓаните да се воздржуваат од движење на тоа подрачје во критичното време“, …

Прочитајте повеќе »

Соопштение

Општина Прилеп ги известува сите граѓани кои на јавно прометни површини имаат оставено хаварисано возило или поставено скеле согласно Законот за јавна чистото да пристапат кон нивно отстранување. Граѓаните своите хаварисани возила или скелиња кои се наоѓаат на јавни површини потребно е да ги отстранат во период од седум дена …

Прочитајте повеќе »

Решение за свикување на 4-та седница на Совет на Општина Прилеп

СВИКУВАМ 4 – та седница на Советот на Општина Прилеп на ден 15.11.2017 година (среда) со почеток во 12 часот, со следниот предлог на: Д Н Е В Е Н   Р Е Д 1. Предлог-План на развојни програми на Општина Прилеп за 2018 година. 2. Предлог-Одлука за ослободување од плаќање …

Прочитајте повеќе »

Соопштение до јавноста

Компанијата ЕЛКОЛЕКТ ДОО – Скопје, ги награди совесните граѓани за правилното постапување со електричниот и електронски отпад во Општина Прилеп, каде беа извлечени 5 наградни купони за учесниците, кои во текот на наградната игра „ДА РЕЦИКЛИРАМЕ И ДА СЕ НАГРАДУВАМЕ” оставаа електричен и електронски отпад во Еко магацините на ЕЛКОЛЕКТ …

Прочитајте повеќе »