Центарот за јавно здравје врши дератизација против штетните глодари

Стручните служби на ЈЗУ Центар за јавно здравје-Прилеп, веќе 15 денови ја спроведуваат првата фаза од превентивната систематска дератизација на територијата на градот. „Цел на спроведување на...

Мото трката „Сторм Рајдерс 2018“ ќе се одржи во недела кај Лагово

Во недела на мотокрос патеката во Лагово во близина на Прилеп ќе се одржи годинешното Отворено државно првенство на Македонија, „Сторм рајдерс“, со почетокот...

Градоначалникот Јованоски парично ги награди најдобрите матуранти

Марија Спиркоска од СОУ „Орде Чопела“, Христијан Ржаникоски од гимназија „Мирче Ацев“, Марија Цветаноска од СОУ „Кузман Јосифоски- Питу“, Давид Лазароски од СОУ „Ристе Ристески –...

Градоначалникот Јованоски иницираше средба со надлежните институции со цел, превенција на лајшманиозата

„Имајќи ги предвид одредени гласишта деновиве дека во Прилеп е алармантна состојбата со лајшманиозата, ја иницирав оваа средба на сите надлежни служби во општината, со дел...

Екипи од ЈКП „Комуналец“ го расчистуваат теренот по дождовите

Екипи од ЈКП „Комуналец“ излегоа на терен во „Тризла“ и „Варош“ по обилните дождови што ги зафатија овие населби. Се расчистуваат поголеми наноси од...

Градоначалникот Илија Јованоски ги отвори годинешните Мариовско – Мегленски средби

„За Мариово има многу да се говори. Секој што бил барем еднаш во посета на овој прекрасен македонски предел, знае какви сè убавини крие...

ЈКП „Комуналец“ забрзано работи на чистење и уредување на градот

ЈКП „Комуналец“ ги привршува работите со косење на тревата од проблематичниот дел на речното корито. Според Звонко Јованоски, в.д. директор на јавното комунално претпријатие, годинава косењето...

Државните ракометни шампиони во кадетска конкуренција, на прием кај градоначалникот Јованоски

Mладите ракометари на РК „Прилеп“ и членовите на стручниот штаб, кои станаа државни прваци во кадетска конкуренција, денеска ја посетија Општина Прилеп и остварија средба со...

Во недела ќе се одржат Мариовско-мегленските културни средби

Традиционалните Мариовско-мегленски културни средби ќе се одржат во недела на 3.јуни, во манастирот „Свети Илија“ во непосредна близина на селото Витолиште. Програмата започнува во 9 часот,...

Градоначалникот Јованоски и холандскиот амбасадор Пломп беа дел од 48 издание на „Критична маса“

Неформалната група на граѓани „ПрилепНаТочак“, вечерва по 48 пат ја одржа „Критична маса“, која во Прилеп се одржува секоја последна среда во месецот. „Како иницијатива „ПрилепНаТочак“...