Градоначалникот Јованоски и Н.Е. британската амбасадорка Галовеј разговараа за актуелни општествено-политички прашања

Градоначалникот Илија Јованоски денеска во својот кабинет, оствари средба со Н.Е. амбасадорката на Велика Британија, Рејчел Галовеј. Тие разговараа на актуелни општество-политички теми и...

Трибина во Прилеп, со градоначалникот Илија Јованоски и министрите Никола Димитров и Оливер Спасовски

„Досега Македонија минувала низ многу крстопати и секогаш го избирала вистинскиот пат и секогаш исчекорот бил направен на правата страна. Министерот Никола Димитров и...

Осмо издание на меѓународната трка „Крали Марко Треилс“

По осми пат, денеска во Прилеп се одржа трката „Крали Марко Треилс“. Трката традиционално ја организираат спортското здружение „Трекс“ и Општина Прилеп, а поддршка...

Втор ден од научниот собир за Марковите Кули

Денеска се одржува вториот дел од дводневниот меѓународен научен собир на тема „Биогеографската целина Маркови Кули: Природни содржини и културни вредности“, кој е во...

Мермерен комбинат е успешна бизнис приказна на странска инвестиција, со бенефит за општината

Градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски и Периклес Николау, извршен директор на Мермерен комбинат од Прилеп, се едногласни во ставот дека соработката меѓу Општина Прилеп...

Марковите Кули заслужуваат да се најдат на листата на светското културно наследство, констатација на...

Прилеп е домаќин на дводневниот меѓународен собир „Биогеографска целина Маркови Кули: природни содржини и културни вредности“, кој се одржува во организација на ЈНУ Институт...

Лицата со церебрална парализа во Прилеп, од денеска имаат свој Дневен центар

Дамнешниот сон и потреба на многу родители со деца со церебрална парализа, конечно се оствари. Нивните барања до властите низ годините,со оваа локална власт,...

Полио Плус: Потребна е поголема вклученост на лицата со хендикеп во сите општествени текови

Во организација на движењето против хендикеп Полио Плус, денеска во просториите на СОУ „Кузман Јосифоски-Питу“ во Прилеп, беше организирана панел дискусија. Тема на дискусијата,...

Законот за спорт ќе овозможи повеќе средства за спортистите и спортските клубови

Во присуство на поголем број спортисти, спортски работници и стопанственици, денеска директорката на Управата за јавни приходи (УЈП), Сања Лукаревска и раководителот на секторот...

На Светскиот ден на чистењето, акција за чистење на диви депонии во Прилеп

Општина Прилеп заедно со ЈКП „Водовод и канализација“ и ЈКП „Комуналец“ денеска реализираат акција за чистење на диви депонии, по повод Светскиот ден на...