Настани

Советот едногласно ги усвои одлуките за формирање паралелки со помал број ученици

Советот на Општина Прилеп денеска ја одржа четвртата редовна седница, во присуство на градоначалникот Илија Јованоски, на која што се расправаше и се усвоија предлог точките на дневен ред: План на развојни програми на Општина Прилеп за 2018 година, Одлука за ослободување од плаќање надомест за уредување на градежно земјиште …

Прочитајте повеќе »

Градоначалникот Јованоски им вети финансиска помош и просторија за работа на здружението на граѓани со дијабетес

По повод Светскиот ден на дијабетесот, 14 ноември градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски оствари средба со здружението на граѓани со дијабетес „Светлост за нас“. На средбата Јованоски вети финансиска поддршка и просторија за работа во старата општинска зграда, со цел да се создадат елементарни услови, ова здружение коешто постои неколку …

Прочитајте повеќе »

Јанески е новиот директор на ЈКП „Водовод и канализација“

Емил Јанески дипломиран економист, магистер по безбедност е новиот в.д директор на ЈКП „Водовод и канализација“ од Прилеп, на местото на Сашо Николоски. Јанески денеска (14.11.2017 г.) е назначен на оваа функција, од страна на градоначалникот Илија Јованоски.

Прочитајте повеќе »

Градоначалникот Јованоски ја поддржа акцијата на „Лајонс“ клубот за бесплатно мерење на шеќер во крвта

Градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски по повод Светскиот ден на дијабетесот го посети пунктот за бесплатно мерење на шеќер во крвта во центарот на Прилеп, во организација на „Лајонс“ клубот. „Голема благодарност до организаторите по повод огранизацијата на оваа хуманитарна акција. Соработката со ‘Лајонс’ клубот од нашиот град продолжува и …

Прочитајте повеќе »

Именувани нови седум в.д. директори на три средни и четири основни училишта во Прилеп

Градоначалникот на Општина Прилеп, Илија Јованоски, според Законот за основно и средно образование на 13.11.2017 година именуваше нови в.д. директори. За нов в.д. директор на СОУ„Ѓорче Петров“ е именуван Страшо Ѓорѓиоски на местото од Дејан Димоски, а на СОУ „Кузман Јосифоски – Питу“ е поставена Билјана Маркоска на местото од …

Прочитајте повеќе »