Настани

Касарната „Мирче Ацев“ го одбележа својот патрон празник

Градоначалникот на Прилеп г-дин Илија Јованоски денес присуствуваше на свеченоста во касарната „Мирче Ацев“ по повод одбележувањето на патрон празникот и 75 години од загинувањето на народниот херој Мирче Ацев. Чествувањето започна со положување на свежо цвеќе пред бистата на народниот херој, која се наоѓа во кругот на касарната, а …

Прочитајте повеќе »

Градоначалникот Јованоски на прилепската болница ѝ ја предаде донацијата на „Лајонс“ клубот

Прилепскиот градоначалник Илија Јованоски, денеска на ортопедско-трауматолошкото одделение од градската болница „Борка Талески“ во Прилеп му го предаде електронскиот апарат турнике, односно „Есмархова повеска“, кој на Општина Прилеп ѝ го донираше Лајонс клубот. „Чест ми е што донацијата можам да ја предадам на ортопедско-трауматолошкото одделение каде работев 30 години и …

Прочитајте повеќе »

Небезбедна водата за пиење од јавните чешми во с.Плетвар и крајпатната кај „Че“

Врз основа на направеното тестирање на водата за пиење од мерното место Плетвар крајпатната чешма кај ресторанот „Че“, од Центарот за јавно здравје ги информира граѓаните дека водата од оваа чешма не е здравствено исправна и не смее да се користи за пиење. Исто така, од прилепскиот Центар за јавно …

Прочитајте повеќе »

Најави за поинтензивна соработка меѓу Општина Прилеп и владини институции од Република Унгарија

Воспоставување соработка меѓу Општина Прилеп и владини институции на Република Унгарија, како и имплементација на проекти од областа на екологијата и заштита на животната средина, беа тема на денешната средба на градоначалникот Илија Јованоски со почесниот конзул на Република Македонија во Република Унгарија, Сашо Јанакиевски. Градоначалникот Илија Јованоски при тоа …

Прочитајте повеќе »

Првото новороденче во Прилеп е девојче

Прилеп го доби и првиот жител во Новата 2018 г. година. Здраво, живо женско бебенце тешко 3230 грама се роди околу 20:00 часот синоќа на гинеколошкото одделение. Најголема радост за мајката Дијана Капкоска, но и за целиот персонал од гинеколошкото одделение од градската болница, кој што беше максимално подготвен за …

Прочитајте повеќе »