Во Прилеп ќе се гради Информатички центар за зачувување податоци, во услови на катастрофи...

По дезинформациите пласирани на интернет и социјалните мрежи дека во Прилеп ќе се гради камп за бегалци, Општина Прилеп информира дека согласно со Одобрение...

„Велигденско дрвце на желби“ за децата од дневниот центар „Ѕуница“

Во организација на Лајонс клуб од Прилеп, прилепската организација на Црвен крст  и  дневниот центар „Ѕуница“, денеска пред  Градскиот часовник се одржа хуманитарен настан посветен на...

Парична казна за ООУ „Кире Гаврилоски-Јане“ заради незаконското работење на претходниот директор

Заради неправилното и незаконско работење на поранешниот директор Никола Кузески, ООУ „Кире Гаврилоски-Јане“ е казнето со глоба во висина од 750 евра. „Државниот инспекторат за труд...

Започна проектот за заштита на Маркови Кули – споменик на природата

Општина Прилеп започнува со реализација на проектот „Маркови кули-заштита и делување“, како дел од Програмата „Подобрување на управувањето со заштитените подрачја“, што ја спроведува УНДП во...

Градоначалникот Илија Јованоски на ансамблот „Војдан Чернодрински“, му го честиташе Светскиот ден на театарот

По повод Светскиот ден на театарот, ансамблот на прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ вечерва ја одигра претставата „Љубовни пози на историјата“ по текст на Горан Стефановски, (инспириран...

Соопштение за неработен ден за граѓаните од католичка вероисповед во Република Македонија (2.4.2018 г.)

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 2 април...

Прилеп го одбележа Светскиот ден за поддршка на лицата со епилепсија

Здружението „Епилепсија Македонија“ со поддршка на Општина Прилеп денеска на градскиот плоштад „Методија Андонов – Ченто“ го одбележаа Светскиот ден за поддршка на лицата со епилепсија...

Градоначалникот Јованоски во посета на Дневниот центар „Ѕуница“

Пред завршувањето на проектот „Општинско корисна работа“, градоначалникот Илија Јованоски денеска го посети Дневниот центар за деца со посебни потреби „Ѕуница“. Покрај средбата со двете...

Со атлетска трка низ улиците на градот, Прилеп го одбележа „Часот на планетата Земја“

Во рамките на акцијата „Часот на планетата Земја“, вечерва се одржа атлетска трка во должина од 5 километри низ улиците на Прилеп, на која...

Засадени 20 садници во „Паркот на планетата Земја“ во Прилеп

Дваесет млади садници денеска се засадени во „Паркот на планетата Земја“ на патот кон манастирот „Трескавец“ во месноста „Песјобрдце“. Градоначалникот Илија Јованоски, пратениците во Собранието на...