МТФ „Војдан Чернодрински“ по 53 пат почна во Прилеп

„Почитувани 53 –от Македонски театарски фестивал го прогласувам за отворен. Уживајте во театарските претстави!“, порача заменик министерот Владимир Лазовски, на свеченото отворање на фестивалот,...

Од петок до понеделник, Центарот за јавно здравје ќе врши дезинсекција против комарци

Врз основа на одлуката на ЕЛС – Општина Прилеп за спроведување на превентивна систематска дезинсекција, ЈЗУ Центар за јавно здравје-Прилеп ги информира граѓаните на Прилеп дека...

Реакција на Општина Прилеп во врска со шпекулациите, дека ќе се врши еутанизација на...

Општина Прилеп остро ги демантира наводите објавени на ТВ Сител на 05.06.2018 г. и порталите коишто ја презеле дезинформацијата, дека „Градот Прилеп ќе врши еутаназија...

Центарот за јавно здравје врши дератизација против штетните глодари

Стручните служби на ЈЗУ Центар за јавно здравје-Прилеп, веќе 15 денови ја спроведуваат првата фаза од превентивната систематска дератизација на територијата на градот. „Цел на спроведување на...

Мото трката „Сторм Рајдерс 2018“ ќе се одржи во недела кај Лагово

Во недела на мотокрос патеката во Лагово во близина на Прилеп ќе се одржи годинешното Отворено државно првенство на Македонија, „Сторм рајдерс“, со почетокот...

Градоначалникот Јованоски парично ги награди најдобрите матуранти

Марија Спиркоска од СОУ „Орде Чопела“, Христијан Ржаникоски од гимназија „Мирче Ацев“, Марија Цветаноска од СОУ „Кузман Јосифоски- Питу“, Давид Лазароски од СОУ „Ристе Ристески –...

Градоначалникот Јованоски иницираше средба со надлежните институции со цел, превенција на лајшманиозата

„Имајќи ги предвид одредени гласишта деновиве дека во Прилеп е алармантна состојбата со лајшманиозата, ја иницирав оваа средба на сите надлежни служби во општината, со дел...

Екипи од ЈКП „Комуналец“ го расчистуваат теренот по дождовите

Екипи од ЈКП „Комуналец“ излегоа на терен во „Тризла“ и „Варош“ по обилните дождови што ги зафатија овие населби. Се расчистуваат поголеми наноси од...

Градоначалникот Илија Јованоски ги отвори годинешните Мариовско – Мегленски средби

„За Мариово има многу да се говори. Секој што бил барем еднаш во посета на овој прекрасен македонски предел, знае какви сè убавини крие...

ЈКП „Комуналец“ забрзано работи на чистење и уредување на градот

ЈКП „Комуналец“ ги привршува работите со косење на тревата од проблематичниот дел на речното корито. Според Звонко Јованоски, в.д. директор на јавното комунално претпријатие, годинава косењето...