Изложба на дела од ликовната колонија „НИЖО ПОЛЕ“

Вечерва во 19.00 часот во ликовната галерија од центарот за култура „Марко Цепенков“ ќе биде отворена изложба на дела од 18-та меѓународна ликовна колонија „НИЖО ПОЛЕ“. Поставката...

Хуманитарна забава за помош на сиромашните ромски семејства и децата од улица

Во организација на неформалната група „Ромски граѓански парламент“, а по повод Меѓународниот ден на жената 8.Март, вечерва беше организирана хуманитарна забава, со цел собирање средства за...

Општина Прилеп го одбележа, 8-ми Март, Меѓународниот ден на жената

Во рамките на одбележувањето на Меѓународниот ден на жената 8.Март, градоначалникот Илија Јованоски, претседателот на општинскиот Совет, Миле Талевски, советници и вработени во Општина Прилеп го...

Улогата на жената во современото општество

Меѓународен ден на жената „8-ми Март“ ја означува борбата за целосна рамноправност на жените со мажите во општеството. Република Македонија е една од ретките земји во кои...

Честитка од градоначалникот Илија Јованоски, по повод Меѓународниот ден на жената

Последниве неколку години во Македонија, обвинителките, судијките, политичарките, новинарките, работничките ... создаваат една друга нова македонска реалност. Го креваат гласот жената да го добие...

Општина Прилеп ги интензивира активностите за отворање на дневниот Центар за деца со церебрална...

Во полн ек се активностите за отворање на дневниот Центар за деца со церебрална парализа. Откако е легализиран објектот во којшто ќе биде сместен дневниот Центар...

Осмомартовски концерт на ООУМ „Ордан Михајлоски – Оцка“

Вечерва во просториите на ликовниот салон на ЦК „Марко Цепенков“, се одржа осмомартовски концерт на учениците од ООУМ „Ордан Михајлоски  - Оцка“, на кој...

Весела дружба на пензионерките од „Рид“ и домот „Спиро Забрчанец“ во пресрет на „8-ми...

Во пресрет на денот на жената, „8-ми Март“, над 250 пензионерки од урбаните заедници „Рид“ и „Варошко маало“, „Бончејца“ и „Точила“ во своите пензионерски ограноци денеска...

Основното училиште “Гоце Делчев“ дел од проектот „Еразмус+ Улица“

Во рамките на проектот „Еразмус+ Улица“, во периодот од 14 до 20 февруари, претставници на ООУ „Гоце Делчев“ од Прилеп присуствуваа на првата LTT...

Осмомартовски концерт на класична музика

Утре на 06.03.2018 год со почеток во 18.30 часот Музичкото училиште ООМУ „Ордан Михајлоски – Оцка“ ќе одржи свој целовечерен осмомартовски концерт, утре, вторник (06.03.2018) во...