„Не е избркан и нема да биде избркан, ниту еден вработен во администрацијата!“

„Ниту сум избркал, ниту имам намера да бркам некого. Да појаснам за што станува збор. Договорите што претходниот градоначалник им ги склучил на шеесетина...

На хуманитарниот турнир се собрани 180.000 денари за Центарот за деца со церебрална парализа

„Локалниот спортски сојуз – Прилеп“ денеска одржа прес конференција на која го презентираше конечниот пласман на екипите и финансискиот ефект од неодамна завршениот турнир...

Свечена академија по повод патрониот празник на гимназијата „Мирче Ацев“

Свечена академија во театарот „Војдан Чернодрински“ се одржа вечерва, по повод патрониот празник на прилепската гимназија „Мирче Ацев“. Градоначалникот, Илија Јованоски во својата порака...

Чествувања по повод патрониот празник на гимназијата „Мирче Ацев“

Гимназијата „Мирче Ацев“ од Прилеп го одбележа својот патрон празик, денеска кога се навршуваат 75 години од убиството на народниот херој Мирче Ацев, како...

Касарната „Мирче Ацев“ го одбележа својот патрон празник

Градоначалникот на Прилеп г-дин Илија Јованоски денес присуствуваше на свеченоста во касарната „Мирче Ацев“ по повод одбележувањето на патрон празникот и 75 години од...

Градоначалникот Јованоски на прилепската болница ѝ ја предаде донацијата на „Лајонс“ клубот

Прилепскиот градоначалник Илија Јованоски, денеска на ортопедско-трауматолошкото одделение од градската болница „Борка Талески“ во Прилеп му го предаде електронскиот апарат турнике, односно „Есмархова повеска“,...

Небезбедна водата за пиење од јавните чешми во с.Плетвар и крајпатната кај „Че“

Врз основа на направеното тестирање на водата за пиење од мерното место Плетвар крајпатната чешма кај ресторанот „Че“, од Центарот за јавно здравје ги...

Најави за поинтензивна соработка меѓу Општина Прилеп и владини институции од Република Унгарија

Воспоставување соработка меѓу Општина Прилеп и владини институции на Република Унгарија, како и имплементација на проекти од областа на екологијата и заштита на животната...

Првото новороденче во Прилеп е девојче

Прилеп го доби и првиот жител во Новата 2018 г. година. Здраво, живо женско бебенце тешко 3230 грама се роди околу 20:00 часот синоќа...

Градоначалникот Јованоски ги посети институциите коишто дежураа во новогодишната ноќ

Триесетина минути по полноќ, градоначалникот Илија Јованоски, ја посети дежурната екипа од Територијалната противпожарна единица (ТППЕ) во Прилеп. Им ја честиташе Новата година, интересирајќи...