Нема да ја зголемиме цената на водата во 2018 година

Новинарски прашања упатeни до вд директорот на ЈКП „Водовод и канализација“, Емил Јанески Прашање: Каква е наплатата и финансиската состојба на ЈКП „Водовод и канализација“? Одговор:...

Претходното раководство го оштетило јавното претпријатие „Водовод и канализација“ за околу 100.000 евра

„Поради фактот што јавното комунално претпријатие ‘Водовод и канализација’ (ЈКП ВиК) не покренало тужби против должниците во законски рок, предизвикана е штета од приближно...

Продолжуваат активностите за решавање на инфраструктурните проблеми во месноста „Три багреми“

Во функција на непречено одвивање на планираните активности за решавање на проблемите на жителите од месноста „Три багреми“, денеска во кабинетот на градоначалникот Илија...

Германскиот амбасадор Томас Герберих во посета на Прилеп

Амбасадорот на Сојузна Република Германија во Македонија, Томас Герберих, денеска престојуваше во официјална и работна посета на Прилеп. Својот престој во Прилеп, амбасадорот го...

Панел дискусија на тема „Каква ТВ му е потребна на Прилеп?“

На иницијатива на невладината организација АГТИС, денес се одржа стручна панел дискусија на тема „Каква ТВ му е потребна на Прилеп?“. Покрај претставници на...

Младите поети Ерика Јованоска и Борис Ночески ќе ја претстават Македонија на фестивал во...

Ерика Јованоска и Борис Ночески, ученици од IX одделение од ООУ„Кире Гаврилоски –Јане“ од Прилеп се единствените млади поети, што ќе ја претставуваат Македонија...

Во Прилеп одбележан – Светскиот ден на прегратката

„21 јануари“ е Светскиот ден на прегратката. По тој повод, денеска во просториите на градската библиотека „Борка Талески“, децата од градинката „Бончејца“ со песна...

Домот за стари лица поднесе кривични пријави против ексградоначалник и двајца поранешни директори на...

За евидентирани злоупотреби во работењето, Јавната општинска установа дом за стари лица „Киро Крстески –Платник“ до Основното јавно обвинителство во Прилеп, поднесе кривични пријави...

Градоначалникот Јованоски на сите православни христијани им го честита празникот Богојавление – Водици

Со желби за многу здравје, љубов и среќа, градоначалникот на општина Прилеп, Илија Јованоски, на своите сограѓани и на сите православни верници им го...

Продолжува проектот „Бањско климатска рекреација на корисници на пензија“

Министерството за труд и социјална политика во соработка со Фондот на пензиско и инвалидско осигурување на Македонија, продолжува со реализација на проектот „Бањско климатска...