Општина Прилеп, МОК и Пинг-понг Федерацијата го слават Меѓународниот ден на спортот во Прилеп

Македонскиот Олимписки комитет (МОК),Пинг-понг Федерација на Македонија (ППФМ) во соработка со пингпонгарскиот клуб „Младост 96“ денеска во Прилеп, на плоштадот „Методија Андонов Ченто” организираа...

Црковниот хор „Св.Петка“ со хуманитарен концерт

Со музика којашто соодветствува на Велиден, која го негува духот на старата традиција и култура, вечерва во црквата „Света Петка“ се одржа хуманитарниот предвелигденски...

Воспоставени политички и бизнис релации со истанбулската општина Бајрампаша

Делегација на Општина Прилеп, предводена од претседателот на Советот, Миле Талевски, а во прудружба на прилепскиот пратеник Хари Локвенец воспостави општество-политички, бизнис и културни релации со...

Општина Прилеп ја уредува патната инфраструктура

Општина Прилеп започна со обемна акција за санација на ударните дупки на сите градски сообраќајници и патишта на територија на општината. Освен тоа на одделни сообраќајници...

Велигденски панаѓур во основните училишта

Во пресрет на големиот христијански празник Велигден, учениците од основните училишта „Кочо Рацин“ и „Рампо Левката“, денеска организираа „Велигденски панаѓур“. Ракотворбите се изработени на заедничките работилници што...

Прилепчанецот Кирил Тодороски, „Студент на годината“ во Татарстан

Прилепчанецот Кирил Тодороски (22) е студент на Академијата за ветеринарна медицина во Казан веќе трета година. Тој е прогласен за „Студент на годината“ (2017) во Република...

Втор ден Велигден е неработен за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика, соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 6ти април...

Хуманитарен предвелигденски концерт на црковниот хор „Света Петка“ во Прилеп

Во среда на (04.04.2018) со почеток во 19.00 часот, црковниот хор „Света Петка“ , организира хуманитарен предвелигденски концерт со православна духовна музика во црквата „Света...

Меѓународниот ден за поддршка на лицата со аутизам одбележан во Прилеп

Меѓународниот ден за активизам и поддршка на лицата со аутизам со пригодна манифестација беше одбележан денеска во ОУ „Климент Охридски“. „Во нашето училиште се...

Во тек е пилот програма за квалификација на пекари

Со потпишувањето на договорите со 20 невработени лица, денеска започна реализацијата на пилот програмата за задоволување на потребите на локалната средина со квалификувана работна сила. Се...