fbpx

Донесен е ребаланс на буџетот, има повеќе пари за патната инфраструктура, а сервисирани се...

Прилепските советници на денешната 16 седница, го усвоија ребалансот на буџетот, што го предложи градоначалникот Илија Јованоски. При тоа, со ребалансот се предвидени повеќе средства за...

Заев: Изградбата на ИКТ Центарот, ја покажува волјата на нашите пријатели од ЕУ да...

„Зачувувањето на податоците и нивното складирање на безбедно место, е важно за секој од нас. И тоа подеднакво важи без разлика дали се работи за...

Означен почетокот на изградбата на ИКТ Центарот за податоци за опоравување од катастрофи и...

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, амбасадорот на ЕУ во Македонија, Самуел Жбогар, министрите за внатрешни работи, за финансии и за транспорт и врски,...

Предадена во употреба пречистителната станица за урбани отпадни води во Прилеп

Во присуство на премиерот Зоран Заев, шефот на Делегацијата на ЕУ во Република Македонија, Самуел Жбогар, министерот за финансии Драган Тевдовски, градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски,...

Жбогар: Пречистителната станица кофинансирана со 17 милиони евра од ЕУ е уште еден успешен...

„Секогаш сум среќен кога се отвораат вакви проекти. Вакви проекти се суштината на поддршката на ЕУ.Тие се видливи, носат директна корист за граѓаните, и...

Тевдовски: До крајот на годината ќе се оддвојат и пари за пречистителни станици во...

„За четири месеци, оваа е трета пречистителна станица која што ја пуштаме во употреба од 4 завршени во овој период. До крајот на месецов...

Макрадули: Заштитата на животната средина е наш предизвик на патот кон ЕУ!

„Кога пред една година дојдов на работа во Министерството за животна средина, најгорлива работа со којашто се сретнав беше пречистителната станица во Прилеп. Куп...

Јованоски: Од денеска на територијата на Прилеп ќе се пречистуваат отпадните урбани води!

„На мое големо задоволство денеска присуствувам на овој свечен чин на пуштање во употреба на Пречистителната станица за отпадни води во Прилеп. Со оваа...

Заев: Македонија го фати европскиот чекор!

„Дозволете ми да изразам огромна благодарност во името на граѓаните на Република Македонија, за посветениот пристап и огромната поддршка, со кои што ЕУ и...

Центарот за современа ликовна уметност одбележа пет и пол децении постоење на скулпторскиот симпозиум

Еден од најстарите во светот, прилепскиот Интернационален скулпторски симпозиум кој го организира Центарот за современа ликовна уметност – Прилеп, синоќа одбележа 55 години од своето постоење....