Градоначалникот Илија Јованоски изрази сочувство до семејството на Весна Ангелеска

Градоначалникот на Прилеп, Илија Јованоски денеска им изрази жалење, сочувство и поддршка на членовите на семејството на советничката, Весна Ангелеска, по веста за нејзината...

Почина Весна Ангелеска, членка на Советот на Општина Прилеп

Весна Ангелеска, советничка во Советот на Општина Прилеп почина денеска на 50 годишна возраст. Ангелеска е родена во Прилеп на 05.10.1967 година. Дипломирала на Педагошки факултет...

Првенство во борењe во Прилеп

Прилеп денеска беше домаќин на државното изборно првенство во борење за млади до 20 години. За престижните титули се натпреваруваа 60 учесници од цела Македонија. Првенството...

Прилеп домаќин на интернационалната изложба на расни кучиња

Градот под Марковите кули викендов е домаќин на 18-та интернационална изложба на расни кучиња „ЦАЦИБ 2018“, во организација на прилепското кинолошко друштво. Изложбата ја отвори градоначалникот...

Во духот на традицијата, во Варош се чествуваше Голем Петок

Денеска жителите на прилепската населба Варош го чествуваат масовно христијанскиот празник Голем Петок -Балаклија. Празникот се чествува секој прв петок по Велигден и е...

Општина Прилеп ќе се збратими со градот Источно Сараево

  Збратимување на Општина Прилеп со градот  Источно Сараево и воспоставување на економска, трговска, културна и туристичка соработка меѓу двете општини. Ова е исходот од денешната средба...

Ќе се формира македонско-босанско-херцеговски бизнис клуб за соработка

Воспоставување бизнис соработка, отворање на босанскиот пазар за нови македонски производи, зголемена трговска размена и формирање на македонско-босанско- херцеговски бизнис клуб за издигнување на нивото на соработката...

ЈКП „Пазари“: Закупнината на тезгињата во Градскиот пазар останува иста, да престанат манипулациите со...

„Едно од најголемите зла коишто му се нанесени на ЈКП ‘Пазари’ од страна на претходното раководство, е криминалното стопанисување со дисперзираните пазари во населбите...

Општина Прилеп и „Прилепска Пиварница“ – соработка и взаемна поддршка!

Во насока на воспоставување и зајакнување на соработката на релација Општина Прилеп-бизнис сектор, градоначалникот Илија Јованоски и претседателот на Советот на Општина Прилеп, Миле Талевски...

Средношколци од Европа преку „Еразмус плус“, ја посети ја Општина Прилеп

Средношколци од неколку европски држави, коишто преку „Еразмус плус“ програмата, финансирана од Европската комисија преку Националната агенција за образовни програми и мобилност престојуваат во...