ЈОВАНОСКИ: Како спортски ветерани, вештините да им ги предадете на младите спортисти!

Здружение на спортски ветерани е формирано на денешната средба на истакнатите поранешни спортисти и спортски работници од Прилеп. На нивниот прв конститутивен состанок што...

Исчистени се бројни диви депонии во околината на Прилеп

Со механизација на прилепските јавни претпријатија и со поддршка на приватната градежна компанија „Изофас“ од Прилеп, денеска се исчистени бројни диви депонии во околината...

Општина Прилеп спроведе обемна еколошка акција за чистење на животната средина

Повеќе од 100 вработени во Општина Прилеп, јавните комунални претпријатија и образовните институции, од изутрината чистеа на неколку локации во околината на Прилеп. Во акцијата со...

„Прилепска Пиварница“ демонстрира висок степен на општествена одговорност

„Прилепска Пиварница“ демонстрира висок степен на општествена одговорност во функција на почист Прилеп. Нов автомобил машина за метење улици од денеска е ставен на...

Градоначалникот Јованоски реши, а советниците донесоа одлука, по стари цени да се закупуваат дисперзирани...

Советниците на денешната 13 –та седница ги изгласаа решенијата на градоначалникот на општина Прилеп, Илија Јованоски, со кои беше запрено објавување на две Одлуки што Советот...

Механизација и вработени во Општина Прилеп, јавни претпријатија и „Изофас“ ги чистат дивите депонии

Преку,  100 вработени во Општина Прилеп и сите јавни претпријатија во надлежност на Општината, со соодветна механизација утре од 08 часот ќе ги чистат бројните...

Во Прилеп одбележани годишнините од смртта на Гоце Делчев, Пере Тошев и Јосип Броз...

„Да го продолжиме аманетот на револуционерите, што го дале својот живот за слобода на оваа земја!“ Оваа е пораката од денешното одбележување на 115 годишнината од...

Претходната директорка на ОУ „Блаже Конески“ продуцирала само долгови

Катастрофално лоша финансиска состојба и неисплатени обврски, по разни основи. Вкупен долг во висина од 3 милиони денари направила поранешната директорка на ООУ „Блаже Конески“, Марија...

Одбележан патрониот празник на музичкото училиште „Ордан Михајлоски – Оцка“ од Прилеп

Прилепското музичко училиште „Ордан Михајлоски-Оцка“ денеска го одбележа патрониот празник. Делегација од Општина Прилеп,од прилепската организација на Сојузот на борци, и од основното музичко...

„Ничија земја“ на МНТ ќе го отвори годинешното издание на МТФ „Војдан Чернодрински“

Од 8 до 15 јуни, во Прилеп ќе се одржи 53-тото издание на Македонскиот театарски фестивал „Војдан Чернодрински“. Во официјалниот дел на фестивалската програма се наоѓаат...