fbpx

МТСП: За 33,9 отсто е намален бројот на деца сместени во големите институции за...

„На секое дете му треба семејство“ е мотото на кампањата што една година ја спроведува Министерството за труд и социјална политика и УНИЦЕФ. Во...

Улицата „Гога Димитриоски“ во најстарата прилепска населба „Варош“ комплетно ќе се асфалтира

Градоначалникот, Илија Јованоски и директорот на ЈКП „Водовод и канализација“, Емил Јанески денеска извршија увид врз градежните работи што се изведуваат на краците од...

Општина Прилеп поднесе кривична пријава против ексградоначалникот Ристески

Општина Прилеп, ја информира јавноста дека поради постоење на основано сомневање дека како одговорно лице, градоначалник на Општина Прилеп, сторил кривично дело „Несовесно работење...

Делегација од Советот на Општина Прилеп го чествуваше Илинден во Крушево

Делегација на Советот на Општина Прилеп, предводена од претседателот на Совет, Миле Талевски денеска присуствуваше на прославата по повод „2Август“, Илинден во Крушево.  

Во Прилеп одбележан „2 Август“- Денот на Републиката

По повод Денот на Републиката „2 Август“, градоначалникот Илија Јованоски, членови на Советот на Општина Прилеп, претставници на прилепскиот Сојуз на борци и касарната...

РЕАКЦИЈА НА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА НА ВМРО-ДПМНЕ

Стручност, професионалност, одговорност, посветеност во работата. Ова се критериумите врз основа на кои се ангажираат новите кадри во Општина Прилеп.За ефектите од работата на...

Одбележан „Денот на сеќавање на загинатите руски војници во Првата светска војна“

Во организација на амбасадата на Руската федерација во земјава, денеска, на германските гробишта во Прилеп беше одбележан „Денот на сеќавање на загинатите руски војници...

Се менуваат азбесните водоводни цевки и се реконструираат улиците во градот

Општина Прилеп и ЈКП „Водовод и канализација“ работат на реконструкција на улиците во градот и, истовремено, отстранување на проблемите во градската водоводна мрежа. Една од...

Со шведска донација во опрема, вредна 300.000 евра, прилепската болница ќе ја подобри раната...

Прилепската болница „Борка Талески“ доби донација од бројни апарати, коишто ќе овозможат рана дијагностика на многу болести, а со тоа и подобра прогноза во...

Општинскиот штаб за заштита и спасување денеска одржа состанок

На иницијатива на градоначалникот, Илија Јованоски денеска во Општина Прилеп е одржан состанок на Општинскиот штаб за заштита и спасување,со цел што поголема мобилност...