Убави маски и голема посетеност – “Прочка 2018“ блесна во полн сјај

Тридневниот меѓународен карневал „Прочка 2018“, денеска финишираше со централниот настан, дефилето на околу 1.000 учесници од Македонија, Србија, Црна Гора, Хрватска, Словенија, Бугарија и Албанија. Голем...

Креативни маски продефилираа на детскиот карневал „Прочка 2018“

Креативност, инвенција, колоритност, со автентичка кореографија, преку 200 ученици од сите училишта во Прилеп, продефилираа во центарот на Прилеп. „Европска Унија, „Маша и Медо“, „Фроузен“, ликови...

Изложбата со маски е увертира на карневалската забава за „Прочка 2018“

Проследете ги низ фотографии, маските што основците и средношколците од целата општина ги подготвија под менторска палка на своите наставници и професори, по повод...

Прилеп живее со карневалот „Прочка 2018“

Проследете ги низ фотографии, маските што основците и средношколците од целата општина ги подготвија под менторска палка на своите наставници и професори, по повод...

Демант на прес конференција од о.к. на ВМРО-ДПМНЕ –Прилеп

Почитувани, Општина Прилеп категорично ги демантира дезинформациите што денеска во јавноста ги пласираше општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ од Прилеп, во безуспешен обид да врати барем дел од...

Угостителите ќе работат два часа повеќе за време на карневалот „Прочка 2018“

По повод одржувањето на меѓународниот карневал „Прочка 2018“, работното време на угостителските објекти во градот се продолжува за 2 часа, согласно со чл.23 од Законот за...

Извидничкиот одред „Феникс“ го прослави третиот роденден

Извидничкиот одред „Феникс“ од Прилеп денеска ја одбележа тригодишнината од своето постоење. Во него членуваат 80 извидници на возраст од 7 до 70 години....

ООУ „Кире Гаврилоски“ ги заменува старите светилки со штедливи лед сијалици

ООУ „Кире Гаврилоски“ е првото училиште во коешто, ЕВН го имплементира проектот насловен како „ЕВН волонтира“. За таа цел, екипи на ЕВН работат на две полиња....

Витаминка го купи имотот на штипски „Брилијант“ за 7,3 милиони евра

Денеска „Витаминка“ потпиша договор за купопродажба на имотот на „Брилијант“ од Штип со Комерцијална Банка АД Скопје. Во сопственост на „Витаминка“ АД Прилеп преминува недвижен имот,...