fbpx

Гасификација на Прилеп: Природниот гас за 50 отсто ќе ги намали трошоците за загревање...

Заради што поуспешно извршување на подготвителните работи во функција на изработка на Идејниот и Основниот проект за изградба на секундарната дистрибутивна гасоводна мрежа, денеска Општина Прилеп...

„Јавен Простор Прилеп“ го оживеа централното градско јадро

Со вечерашниот настап на прилепскиот бенд „The Hounds“, кој со концерт во Старата прилепска чаршија ќе го прослави својот 10-ти роденден, ќе продолжи листата на планирани...

Подобрено водоснабдувањето на жителите од урбаната заедница „Рид“

Подолг временски период, населението кое живее на улиците „Методија Патчев“ и „Борка Талески“ во урбаната заедница „Рид“, особено жителите кои живеат во највисокиот дел на урбаната...

Седми Меѓународен џез фестивал во Прилеп

Општина Прилеп со задоволство Ви го најавува Меѓународниот џез фестивал во Прилеп, кој годинава по седми пат, од 30 август до 1 септември, ќе...

Децата и вработените во градинката „Бончејца“, ги собираат првите плодови од ботаничката градина

Согласно заложбите на Министерството за труд и социјална политика и активностите на Општина Прилеп, ЈОУД Детска градинка „Наша иднина“ работи на реализација на повеќе проекти во...

Уредување на муслиманските гробишта во пресрет на Курбан Бајрам

Градоначалникот Илија Јованоски денеска оствари средба со членови на Здружението за заштита на муслиманските гробишта од Прилеп. Во пресрет на празникот Курбан Бајрам, претставниците на Здружението,...

ВД директорот Звонко Јованоски,ги демантира наводите од пресот на ОК на ВМРО-ДПМНЕ

ВД директорот на ЈКП „Комуналец“, Звонко Јованоски категорично ги демантира наводите од денешната прес конференција на ОК на ВМРО-ДПМНЕ. Неговиот демант го пренесуваме во...

На дневната агенда на ЈКП „Комуналец“ се населбите „Варош“, „Тапани“ и „Точила“

Екипите на ЈКП „Комуналец“ работат интензивно на повеќе локации во градот, зашто целта е урбанизирање на сите делови од Прилеп. Во моментов се засилени активностите...

РЕАКЦИЈА НА ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА НА ОК НА ВМРО-ДПМНЕ -ПРИЛЕП

Општина Прилеп ја известува јавноста дека Звонко Јованоски е дипломиран инженер по безбедност при работа со 240 ЕКТС кредити и согласно со сите критериуми...

Уредување на парковските површини во населбата „Димо Наредникот„

Екипите на ЈКП „Комуналец“ од Прилеп активно работат на уредување на парковите во населбата „Димо Наредникот“. Во моментот се уредуваат  ивичниците и уништениот бекатон ...