Свежи цвеќиња и почит за Борка Талески и Лазо Филипоски Лавски

Делегации од градската библиотека „Борка Талески“, од општинската организација на Сојузот на борци и од Општина Прилеп денеска положија свежи цвеќиња и му им оддадоа почит...

Градската болница го одбележа патрониот празник

По повод 76 години од смртта на народниот херој Борка Талески, раководството на прилепската болница, што го носи името на првоборецот,положи свежи цвеќиња и му оддаде...

Учениците од второ и трето одделение од ООУ „Кочо Рацин“ во посета на Градежниот...

Учениците од 2 - а и 3 - а одделение од ООУ „Кочо Рацин“ од Прилеп, заедно со своите наставнички: Наташа Мирческа и Анета Стaнкоска,...

Во недела ќе се одржи традиционалниот марш по повод Февруарскиот поход

По повод 74 години од успешно извршениот Февруарски поход, oпштинската организација на Сојуз на борци на Македонија – Прилеп, во соработка со локалната самоуправа на Општина...

Одржана традиционалната манифестација „Вешта жена“

По 15-ти пат во Прилеп се одржа манифестација „Вешта жена“, на која од страна на 5 учеснички беа презентирани 5 уникатни декорации на јадења...

Амбасадорот на Руската Федерација Олег Шчербак, ја отвори изложбата „Москва денес“

Амбасадорот на Руската Федерација Олег Шчербак, ја отвори изложбата „Москва денес“ По повод 24 годишнината од воспоставувањето на дипломатските односи помеѓу Руската Федерација и Република...

Пријавете бездомници, да ги спасиме од студот

Доколку забележите бездомно лице, според препораките на Министерството за труд и социјална политика, пријавете во центрите за социјална работа и Црвен крст. Дежурните тимови ќе...

Едно вработување и поддршка за лицата со ретки болести

Работно место за мајка на дете со цистична фиброза и целосна поддршка во рамките на надлежностите, за граѓаните со оваа болест, вети градоначалникот на...

Наместо 29,69 за метар кубен колку што предложи Регулаторната комисија, прилепчани водата ќе ја...

Советот на Oпштина Прилеп не го прифати предлогот на Регулаторната комисија, цената на водата да изнесува 29, 69 денари за метар кубен, туку со гласовите...

Градоначалникот Јованоски и амбасадорот Тимоние разговараа за „Еурокомпозит“ и Франкофонијата

Француски компании ќе имаат сериозно интерес за купување во фабриката за наменско производство „Еурокомпозит 11 Октомври“, откако работите во оваа фирма во државна сопственост ќе се...