Општина Прилеп ги интензивира активностите за отворање на дневниот Центар за деца со церебрална...

Во полн ек се активностите за отворање на дневниот Центар за деца со церебрална парализа. Откако е легализиран објектот во којшто ќе биде сместен дневниот Центар...

Осмомартовски концерт на ООУМ „Ордан Михајлоски – Оцка“

Вечерва во просториите на ликовниот салон на ЦК „Марко Цепенков“, се одржа осмомартовски концерт на учениците од ООУМ „Ордан Михајлоски  - Оцка“, на кој...

Весела дружба на пензионерките од „Рид“ и домот „Спиро Забрчанец“ во пресрет на „8-ми...

Во пресрет на денот на жената, „8-ми Март“, над 250 пензионерки од урбаните заедници „Рид“ и „Варошко маало“, „Бончејца“ и „Точила“ во своите пензионерски ограноци денеска...

Основното училиште “Гоце Делчев“ дел од проектот „Еразмус+ Улица“

Во рамките на проектот „Еразмус+ Улица“, во периодот од 14 до 20 февруари, претставници на ООУ „Гоце Делчев“ од Прилеп присуствуваа на првата LTT...

Осмомартовски концерт на класична музика

Утре на 06.03.2018 год со почеток во 18.30 часот Музичкото училиште ООМУ „Ордан Михајлоски – Оцка“ ќе одржи свој целовечерен осмомартовски концерт, утре, вторник (06.03.2018) во...

Општина Прилеп со пет милиони денари ќе ги финансира спортските клубови, а со 2.5...

Денеска се одржа петтиот по ред Граѓански парламент, на кој што градоначалникот Илија Јованоски ги информираше присутните претставници на граѓанските здруженија за пристигнатите апликации за финансирање...

ОУ „Страшо Пинџур“ во Мало Коњари го одбележа својот патрон празник

ООУ „Страшо Пинџур“ во населено место Мало Коњари денеска одбележува 103 години од раѓањето на својот патрон, како и 63 години од постоењето на училиштето. Градоначалникот...

Општина Прилеп против каква било дискриминација на граѓаните

Асоцијацијата за неформална едукација на Роми „Ромска Солза“ од Прилеп, во рамките на проектот „Преку интегрирано делување до намалување на дискриминацијата“, денеска испрати порака до институциите...

Градоначалникот Јованоски и Општина Прилеп финансиски ќе го помогнат ракометниот клуб „Прилеп“

Прилепската локална самоуправа и градоначалникот Илија Јованоски финансиски ќе го поддржи ракометниот клуб „Прилеп“, што значи дека клубот ќе го продолжи натпреварувањето во ракометната Супер лига. Ова...

Градоначалникот Јованоски на петта средба со Граѓанскиот парламент

Во понеделник во 13 часот во големата сала на Општина Прилеп ќе се одржи петти по ред Граѓански парламент, на иницијатива на градоначалникот Илија...