Слепите лица од Прилеп, Скопје, Кавадарци и Битола се натпреваруваа во гол- бал

Во организација на Здружението на слепи лица од Прилеп, денеска во спортската сала на ООУ „Гоце Делчев“ се одржа традиционалниот четворомеч во гол-бал, помеѓу здруженијата од...

Градоначалникот Илија Јованоски го отвори Отвореното државно првенство во мото крос „Сторм рајдерс...

Традиционално по 6-ти пат овој викенд на патеката во Лагово, се одржа меѓународната мото трка „Сторм рајдерс  2018“. Во трката со ревијален карактер во  4 категории: МX1,...

МТФ „Војдан Чернодрински“ по 53 пат почна во Прилеп

„Почитувани 53 –от Македонски театарски фестивал го прогласувам за отворен. Уживајте во театарските претстави!“, порача заменик министерот Владимир Лазовски, на свеченото отворање на фестивалот,...

Од петок до понеделник, Центарот за јавно здравје ќе врши дезинсекција против комарци

Врз основа на одлуката на ЕЛС – Општина Прилеп за спроведување на превентивна систематска дезинсекција, ЈЗУ Центар за јавно здравје-Прилеп ги информира граѓаните на Прилеп дека...

Реакција на Општина Прилеп во врска со шпекулациите, дека ќе се врши еутанизација на...

Општина Прилеп остро ги демантира наводите објавени на ТВ Сител на 05.06.2018 г. и порталите коишто ја презеле дезинформацијата, дека „Градот Прилеп ќе врши еутаназија...

Центарот за јавно здравје врши дератизација против штетните глодари

Стручните служби на ЈЗУ Центар за јавно здравје-Прилеп, веќе 15 денови ја спроведуваат првата фаза од превентивната систематска дератизација на територијата на градот. „Цел на спроведување на...

Мото трката „Сторм Рајдерс 2018“ ќе се одржи во недела кај Лагово

Во недела на мотокрос патеката во Лагово во близина на Прилеп ќе се одржи годинешното Отворено државно првенство на Македонија, „Сторм рајдерс“, со почетокот...

Градоначалникот Јованоски парично ги награди најдобрите матуранти

Марија Спиркоска од СОУ „Орде Чопела“, Христијан Ржаникоски од гимназија „Мирче Ацев“, Марија Цветаноска од СОУ „Кузман Јосифоски- Питу“, Давид Лазароски од СОУ „Ристе Ристески –...

Градоначалникот Јованоски иницираше средба со надлежните институции со цел, превенција на лајшманиозата

„Имајќи ги предвид одредени гласишта деновиве дека во Прилеп е алармантна состојбата со лајшманиозата, ја иницирав оваа средба на сите надлежни служби во општината, со дел...

Екипи од ЈКП „Комуналец“ го расчистуваат теренот по дождовите

Екипи од ЈКП „Комуналец“ излегоа на терен во „Тризла“ и „Варош“ по обилните дождови што ги зафатија овие населби. Се расчистуваат поголеми наноси од...