Во понеделник „Виолетов ден“ поддршка на лицата со епилепсија

По повод 26 Март - Светскиот ден за борба против епилепсијата насловен како „Виолетов ден“, здружението „Епилепсија Македонија“ во соработка со Општина Прилеп, во понеделник...

Петта изложба на уметнички фотографии на Фото кино клубот „Прилеп“

Во галеријата на Центарот за култура „Марко Цепенков“, Фото кино клубот „Прилеп“ ја одржа традиционалната, 5-та по ред изложба на уметнички фотографии „Јордан Зазоски-Зазо“. Претседателот...

Општина Прилеп и ЈКП „Комуналец“ засадија дрвја на Могилата на непобедените

По повод Денот на пролетта денеска во Паркот на Револуцијата засадија 12 чемпреси, градоначалникот Илија Јованоски, пратеникот Хари Локвенец, претседателот на Совет Миле Талевски, директорот на...

Одбележан Светскиот ден на лицата со Даунов синдром и Денот на пролетта

Светскиот ден на лицата со Даунов синдром и Денот на пролетта, денеска во Прилеп беше одбележан со засадување на цвеќиња и триесет садници во дворот на...

Општина Прилеп е дел од Програмата ROMACTED „Промовирање на добро управување и зајакнување на...

Градоначалникот на општина Прилеп, Илија Јованоски, денеска во Скопје учествуваше на промоцијата на Програмата ROMACTED „Промовирање на добро управување и зајакнување на Ромите на...

Реакција по опожарувањето на викенд куќата на координаторот на О.К. на ВМРО-ДПМНЕ– Прилеп

Како градоначалник на општина Прилеп испраќам јасна порака и ги повикувам сите надлежни институции да постапат целосно според законот. Да го расветлат случајот и да...

Општина Прилеп се вклучува во еко акцијата „Час на планетата Земја“

Денеска на плоштадот во центарот на градот, Општина Прилеп имаше свој штанд како најава на еко-акцијата „Час на планетата Земја“. На граѓанките и граѓаните...

Општинскиот буџет во неликвидна состојба, но нема да има застој во реализација на планираните...

Со едногласна одлука, членовите на општинскиот Совет на денешната седница ја изгласаа Годишната сметка на ЕЛС Општина Прилеп. Советниците расправаа и за Годишниот извештај на Општина...

Џудо клубот „Пролетер“ со многу медали од меѓународниот турнир во Грција

Џудо клубот „Пролетер“ се закити со уште пет награди кои ги освои на меѓународниот турнир во Грција, минатиот викенд. Натпреварот бил наменет за возрасна категорија на...

Милионски загуби и расипани автобуси за градскиот превоз – тешка состојба во ЈП ПУП

Гледано од финансиски аспект, Јавното претпријатие за просторни и урбанистички планови (ЈП ПУП) се наоѓа во крајно тешка состојба. По завршната сметка за 2017 година, евидентирани...