fbpx

Одбележан 8.Септември: во 1991 се гласаше за независност, во 2018 ќе се гласа за...

Со полагање свежо цвеќе на Могилата на непобедените, Алејата на народните херои и споменикот „Жена борец“ во Паркот на револуцијата, на споменикот „Карпалак“, како и на...

Џинот од Небрегово е основоположникот, а со НАТО и ЕУ, македонскиот јазик ќе биде...

Блаже Конески, основоположникот на современиот македонски литературен јазик, граматика и правопис е наддржавен авторитет, чии што дела се наоѓаат во најголемите библиотеки во светот....

Меѓународен меморијален турнир „Миле Нешкоски“

Во спомен и чест на врвниот прилепски, македонски спортист, Миле Нешкоски, којшто пред 7 години замина во легенди, денеска и утре во Прилеп, во...

Забава за сите возрасти, на Денот на независноста во Прилеп

Денот на независноста, 8-ми септември, Општина Прилеп ќе го одбележи со многу настани. Изутрината со почеток од 09:00 часот делегации од Општина Прилеп ќе...

Мало новинарство за големи локални теми

„Во Прилеп се врати демократијата!“ Вака коментираа синоќа прилепчани, коишто имаа можност да ја следат отворената трибина на тема:„Како до подобро информирање за иницијативи...

Се тампонираат улици и пристапни патишта во село Галичани

Градоначалникот на Илија Јованоски и претседателот на Советот на Општина Прилеп, Миле Талевски денеска извршија увид во тампонирањето на улици и пристапни патишта во...

Реакција на прес конференција на ОК на ВМРО-ДПМНЕ –Прилеп

Почитувани граѓани, Општина Прилеп го поддржува објективното, точно, вистинито и навремено информирање на јавноста. Затоа ќе потсетиме, дека темата „Училиште во населбата Сточно пазариште“, ОК...

Со реформи на секое ниво, до образование од европски калибар

Актуелните состојби во образованието и активностите кои ресорното министерство ги презема во насока на нивно подобрување, беше темата на трибината на која учество зедоа...

Вистината поради што се затрупуваат одделни празнини, коишто требало да бидат фонтани ја пренесува...

„Должни сме  да објасниме пред  јавноста што  работиме и кои се причините за преуредување на одредени делови низ градов. Централниот дел на улицата,,Димо Наредникот“ е...