Прилепчанецот Кирил Тодороски, „Студент на годината“ во Татарстан

Прилепчанецот Кирил Тодороски (22) е студент на Академијата за ветеринарна медицина во Казан веќе трета година. Тој е прогласен за „Студент на годината“ (2017) во Република...

Втор ден Велигден е неработен за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика, соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 6ти април...

Хуманитарен предвелигденски концерт на црковниот хор „Света Петка“ во Прилеп

Во среда на (04.04.2018) со почеток во 19.00 часот, црковниот хор „Света Петка“ , организира хуманитарен предвелигденски концерт со православна духовна музика во црквата „Света...

Меѓународниот ден за поддршка на лицата со аутизам одбележан во Прилеп

Меѓународниот ден за активизам и поддршка на лицата со аутизам со пригодна манифестација беше одбележан денеска во ОУ „Климент Охридски“. „Во нашето училиште се...

Во тек е пилот програма за квалификација на пекари

Со потпишувањето на договорите со 20 невработени лица, денеска започна реализацијата на пилот програмата за задоволување на потребите на локалната средина со квалификувана работна сила. Се...

Извидниците од Македонија денеска се дружеа во Прилеп

OПаркот на Револуцијата денеска беше средиште на извидничка дружба на членови на Сојузот на извидници на Македонија под мотото „Прилеп Ве повикува 2018“, а нивен домаќин...

Прилепските гимназијалци приредија музички времеплов на „Гимфест“

Прилепската гимназија „Мирче Ацев“ по осми пат, во центарот за култура „Марко Цепенков“ го организираше музичкиот фестивал „Гимфест 2018“. „Оваа година по осми пат го...

Во Прилеп ќе се гради Информатички центар за зачувување податоци, во услови на катастрофи...

По дезинформациите пласирани на интернет и социјалните мрежи дека во Прилеп ќе се гради камп за бегалци, Општина Прилеп информира дека согласно со Одобрение...

„Велигденско дрвце на желби“ за децата од дневниот центар „Ѕуница“

Во организација на Лајонс клуб од Прилеп, прилепската организација на Црвен крст  и  дневниот центар „Ѕуница“, денеска пред  Градскиот часовник се одржа хуманитарен настан посветен на...

Парична казна за ООУ „Кире Гаврилоски-Јане“ заради незаконското работење на претходниот директор

Заради неправилното и незаконско работење на поранешниот директор Никола Кузески, ООУ „Кире Гаврилоски-Јане“ е казнето со глоба во висина од 750 евра. „Државниот инспекторат за труд...