Одбележан патрониот празник на СОУ „Орде Чопела“ од Прилеп

Со доделување на 10 матурски ваучери и една платена екскурзија за трета година, на ученици од социјален ризик и ученици што постигнале значајни резултати во учењето...

„Мајка Традиција“ организираше хуманитарен ручек за семејства на самохрани родители

Невладината организација „Мајка Традиција“ денеска во хотелот „Салида“ организираше традиционална 10-та по ред „Велигденска трпеза“ по повод христијанскиот празник Велигден. Давајќи му хуманитарна димензија на настанот, членките...

Честитка од градоначалникот Илија Јованоски по повод Меѓународниот ден на Ромите

На сите мои сограѓани Роми, на сите граѓани Роми во Република Македонија им го честитам Меѓународниот ден на Ромите. Само со соживот заснован врз...

Хуманитарен музички хепенинг на Lions клубот во Прилеп

Под покровителство на Општина Прилеп, а во организација на Lions клубот од Прилеп и подмладокот Лео клубот „Dream Team – од „Деца за Деца“, денеска на градскиот...

Секој работен ден од 8 до 12 часот бесплатен превоз за пензионерите

На денешната 12-та седница, Советот на Општина Прилеп, меѓу другите донесе и одлука за дополнителни 2 часа бесплатен градски превоз за пензионери, односно жени...

Општина Прилеп, МОК и Пинг-понг Федерацијата го слават Меѓународниот ден на спортот во Прилеп

Македонскиот Олимписки комитет (МОК),Пинг-понг Федерација на Македонија (ППФМ) во соработка со пингпонгарскиот клуб „Младост 96“ денеска во Прилеп, на плоштадот „Методија Андонов Ченто” организираа...

Црковниот хор „Св.Петка“ со хуманитарен концерт

Со музика којашто соодветствува на Велиден, која го негува духот на старата традиција и култура, вечерва во црквата „Света Петка“ се одржа хуманитарниот предвелигденски...

Воспоставени политички и бизнис релации со истанбулската општина Бајрампаша

Делегација на Општина Прилеп, предводена од претседателот на Советот, Миле Талевски, а во прудружба на прилепскиот пратеник Хари Локвенец воспостави општество-политички, бизнис и културни релации со...

Општина Прилеп ја уредува патната инфраструктура

Општина Прилеп започна со обемна акција за санација на ударните дупки на сите градски сообраќајници и патишта на територија на општината. Освен тоа на одделни сообраќајници...

Велигденски панаѓур во основните училишта

Во пресрет на големиот христијански празник Велигден, учениците од основните училишта „Кочо Рацин“ и „Рампо Левката“, денеска организираа „Велигденски панаѓур“. Ракотворбите се изработени на заедничките работилници што...